Tortum Şelale’sine Koruma Amaçlı İmar Planı

Avrupa ve Asya'da birinci, dünyada üçüncü olan ancak yılların ihmaline uğrayan Uzundere İlçesi'ndeki Tortum Şelalesi için hali hazır harita ve koruma amaçlı imar planı yapılacak.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy'un girişimleri nihayet sonuç verdi. Vali Sebahattin Öztürk'ün talimatıyla suyu 48 metre yükseklikten düşen doğa harikası Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü için hali hazır harita ve koruma amaçlı imar planı yapılması için çalışmalara başlandı. Birinci derecede SİT alanı olan bölgede hali hazır haritanın çıkarılmasından sonra yapılaşma alanları belirlenecek, piknik ve rekreasyon alanları yapılabilecek.

12 YILDIR BEKLİYORDUK

Vali Sebahattin Öztürk'ün talimatıyla İl Genel Sekreterliği tarafından yaptırılacak olan çalışmayı 12 yıldır beklediklerini belirten Belediye Başkanı Halis Özsoy, çalışmanın ilçe için çok önemli olduğunu belirtti.

Hali hazır haritanın çimiyle kıyı kenar çizgilerinin de netleşeceğine dikkat çeken Başkan Özsoy, "Bu çalışmadan sonra doğayla bütünleşen ve yerel mimarinin hakim olduğu bir yapılaşmaya gideceğiz. Harita ve imar planı çalışmalarının yıl sonuna tamamlanmasını umuyoruz" dedi.

UZUNDERE BAKANLAR KURULU'NA SUNULACAK

Vali Sebahattin Öztürk, İl Genel Sekreteri Selami Altınok ve Kaymakam Dede Musa Baştürk'e teşekkür eden Başkan Özsoy ayrıca ilçenin Turizm Merkezi ilan çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Geçen yıl 13 Temmuz'da bu konuda müracaatları olduğunu anımsatan Başkan Özsoy, ilçenin turizm merkezi ilan edilmesi için kurum görüşlerinin alınmaya başlandığını kaydetti.

Önümüzdeki aylarda Bakanlar Kurulu'na sunulacak teklifin kabul edilmesi halinde Uzundere'nin kırsal turizmin başkenti olacağını öne süren Başkan Özsoy, şunları söyledi

: "BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Doğa ve kültür merkezi Uzundere'mizin Turizm Merkezi ilan edilmesi ilçenin kaderini değiştirecektir. Bunun gerçekleşmesi halinde ilçede turizm yatırımı yapan girişimciler devlet teşviği alabilecekler. Ayrıca tur operatörlerinin de uğrak yeri olacağız. Bu da beraberinde ilçenin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. "
Kaynak: İHA