Sivasspor Patlama Ardından Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Sivasspor Genel Müdürü Cafer Kaplan, dün akşam meydana gelen patlamanın, takım, yemeği yedikten yarım saat sonra olmasının faciayı önlediğini söyledi.

Sivasspor tesislerinde dün akşam meydana gelen patlamanın yaraları sarılmaya çalışılıyor. Kulüp çalışanları, patlama sonrası harabeye dönen binada temizlik çalışmalarına başladı.

Sivasspor Lütfullah Bilgin Spor Tesisleri'nde, altyapı takımlarının kaldığı ve idare işlerinin yürütüldüğü binada meydana gelen patlama ardından, kulüp çalışanları zarar gören duvar ve araç parçalarını boşaltmaya başladı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan olay yeri inceleme sonrası, mutfak bölümünde bulunan moloz yığınları ve araç parçalarının boşaltılmasına geçildi. Patlamanın etkisiyle binanın camlarının kırılarak etrafa saçıldığı görüldü.

Süper Lig'de büyük başarılara imza atan kulübün maçlarından kesitlerin yer aldığı fotoğrafların yıkıntılar arasında kalışı dikkat çekti.

BİNA BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ
Tesis Müdürü Nihat Karaman, mutfak bölümünde kolon kiriş ve beton tablalarının büyük zarar gördüğünü belirterek, "Kalıntıların çıkarılmasından sonra daha nelerin çıkacağını bilmiyoruz. Ne kadar kolon ve kiriş dikilecek, beton atılacak bilemiyoruz. Maddi boyutla ilgili iftaiye ve polis raporu sonrası bir maliyet hasar tespiti vereceklerdir.” dedi.

Altyapıya 5 gün izin verdiklerini kaydeden Karaman, “Altyapı sorumlusu Hakkı Hocaoğlu ile görüşeceğiz, bu 5 gün sonunda bina müsait olursa gelecekler, müsait olmazsa izinlerini uzatacağız.“ şeklinde konuştu.

Altyapı oyuncusu Batınay Ak’ın durumunun ise iyi olduğunu belirten Karaman, tuğla parçalarının zarar vermesi nedeniyle Batınay'ın sırtında sıyrıklar oluştuğunu ancak durumun gayet iyi olduğunu söyledi.

“GAZ SIKIŞMASINDAN OLDUĞU SÖYLENİYOR”
Sivasspor Genel Müdürü Cafer Kaplan ise "Akşam saat 8’e 5 kala takım yemeği yiyip yukarı çıktıktan sonra bir patlama oldu. Patlamanın, inceleme sonunda gaz sıkışması olduğu söyleniyor. Kesin rapor daha sonra elimize gelecek.” dedi.

"YEMEK SIRASINDA PATLASAYDI FACİA OLURDU"
Patlamanın, takımın yemeği yedikten sonra olmasının büyük bir faciayı önlediğine işaret eden Kaplan, “Takım yemeği yedikten sonra saat 19.10 gibi mutfaktan çıkıyor, görevliler de aynı şekilde, herkes yukarıda olduğu için kazayı hafif atlatmış sayılırız, eğer takım yukarı çıkmadan olsaydı olay büyük olurdu.” ifadelerini kullandı. Patlama sonrası Sivaspor’un maddi kaybının 150 bin TL olduğu tahmin ediliyor .