Irak Türkmen Öğretmenler Birliği’nden Belediyeye Ziyaret

Irak Türkmen Öğretmenler Birliği üyeleri, İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Irak Türkmen Öğretmenler Birliği’nde bulunan 15 öğretmenden oluşan heyet Belediye tesisleri Yeşil Salonda ağırlandı.

Konuklara hitaben konuşan Belediye Başkan Vekili Ufak Başer, Türkmen kardeşleri Tarsus’ta ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Tarsus’un tarihi hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, kentin tarihi ve turistik yerlerini anlattı.

Başkan Yardımcısı Tufan, “Aslında biz şu anda Kerkük’den başka bir grubu hazırlamanın heyecanını yaşıyorduk. Eğitimci grubu olarak ta sizlerde buradasınız. Sizleri burada görmekten Son derece mutlu olduk. Son günlerde Tataristan ve Özbekistan’a gittim. Orda değerli kardeşlerimizle beraber olma imkanı bulduk, şimdi de siz değerli kardeşlerimizle burada görüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok bahtiyarız, sizleri Tarsus’ta misafir etmekten çok memnunuz, inşallah nasip olur, bizde oralara geliriz. Tarsus’tan inşallah mutlu ve memnun ayrılırsınız” dedi.

Heyet adına konuşan Dr. Şemsettin Kuzeci, Tarsus’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu, kendilerini ağırlayan belediye yetkililerine teşekkür ettiğini belirtti.

Heyet, Kargıpınarı Belediyesi’nin 9-18 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlediği “Türkçe Kursu”na katılmak için İçel’e geldiği öğrenildi .
Kaynak: İHA