Mersin'de ‘Ekolojik Yaşam’ Paneli

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Ekolojik Yaşam’ paneli düzenlendi.

Mersin'de ‘Ekolojik Yaşam’ Paneli
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) konferans salonunda gerçekleşen panele, MTSO Meclis Başkanı Faruk Burakgazi, Yenişehir İlçe Tarım Müdürü Abdulkerim Çiçek, Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev, TÜRKGAP Kontrol ve Sertifikasyon Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. Müdürü Altan Aydın, köy ve mahalle muhtarları ile sertifika alacak vatandaşlar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkerim Çiçek, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), tarafından yürütülmekte olan 2012 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında, Yenişehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ‘Ekolojik Hayata Dönüş’ projesin desteklendiğini belirtti.

Çiçek, projeyi 27 Temmuz 2011 yılında uygulamaya başladıklarını, bütçesinin ise 39 bin 902 TL olduğunu söyledi.

Projenin eş finansman ortağının Yenişehir Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı olduğunu ifade eden Çiçek “Bu proje ile amacımız tüketicilere güvenilir, kaliteli ürünler sunmak ve girdiklerini geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, ekolojik dengenin korunması, bitkisel ve hayvansal üretim işletmelerinde organik tarım bilincinin geliştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

Eğitimcilere ‘Organik Tarım’, ‘Arı Yetiştiriciliği’ ve ‘Organik ve Taze Ürünler Satış Pazarı’ konularında eğitim verdiklerinin altını çizen Çiçek, sözlerine şöyle devam etti: “Proje kapsamında Değirmençay Beldesi, Karahacılı ile Uzunkaş köyleri, Kocavilayet ve Menteş mahallerinde oturan 18-45 yaş aralığında ki 223 kişiye, 306 saat eğitim verilmiştir. Böylece projemizde tarımsal üretimin, arttırılması, çevre duyarlılığı gelişmiş üreticilerin de yaygınlaşması hedeflenmiştir.” Konuşmaların ardından katılımcılara Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev tarafından ‘Organik Tarımın yaşamdaki önemi, tarımdaki sürekliliğin sağlanması, insan ve doğa arasındaki bağlar’ konulu konferans verildi.

TÜRKGAP Kontrol ve Sertifikasyon hizmetleri Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Altan Aydın da, ‘Organik tarımda kontrol ve sertifikasyonun önemi, süreci ve gerekliliği’ konusunda konuşma yaptı .
Kaynak: İHA