İl Özel İdaresine TEFER Engeli

Düzce İl Özel İdaresi asfalt üretimi yapabilmek için Konuralp’teki şantiyeye plent kurmak istemesi Türkiye Sel ve Deprem Felaketi Acil Yardım (TEFER) Projesi engeliyle karşılaştı.

İl Özel İdaresine TEFER Engeli
İl Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin arsanın DSİ’ye ait olduğunu ve Küçük Melen’e uygulanacak TEFER projesi nedeniyle kurumun plente izin vermediğini belirtti.

Düzce’nin dört büyük deresinde uygulanacak taşkın koruma projesi TEFER, Özel İdareyi yarı yolda bıraktı. Konu İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantıları 3. Birleşiminde gündeme geldi.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonunun ortak raporunu meclise sunan İbrahim Canbolat plent için İller Bankasında 1 milyon 800 bin lira ödenek alındığını ancak uygun yer bulunamadığını kaydetti.

Raporda şu ifadeler yer aldı: “İl Özel İdaresi tarafından yeni bir asfalt plenti almak ve kurmak için 2011 yılında İller Bankasından 1 milyon 800 bin lire borçlanma talebi İller Bankasınca uygun görülmüş olup asfalt plenti ihalesi için evraklar hazırlanmış fakat asfalt plentinin yerinin henüz netleşmediği plenti için uygun yer bulunana kadar beklemeye alınmış olduğu komisyonumuzca tespit edilmiştir. “

VALİ VE SİYASİLER DEVREDE

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Genel Sekreter Yardımcısı Selim Metin Konuralp’teki şantiyenin plenti kurmak için uygun olduğunu ancak DSİ’den izin alınamadığını belirtti.

Selim Metin, Vali Vasip Şahin ve siyasilerin DSİ’den izin alabilmek için girişimlerini sürdürdüklerine dikkat çekerek “Konuralp şantiyesinin bulunduğu alanda yaklaşık 14 dönümlük bir arsamız var. Burası plentin kurulumu için çok uygun. Ancak burası DSİ’ye ait. DSİ Düzce’nin 4 büyük deresinde taşkın koruma projesi olan TEFER’i uygulayacak. Bu alanda projeye dahil noktalardan biri. Bu nedenle plent kurulumuna izin verilmiyor. Sayın Valimiz ve siyasilerimiz iznin alınabilmesi için girişimlerini sürdürüyorlar” dedi.

Kaynak: İHA