KÜ'de Köpek Temel İleri ve İtaat Eğitimi Gösterisi

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından, İl Emniyet Müdürlüğü'nün katkısıyla düzenlenen kursta, temel ve ileri itaat eğitimi köpekler gösteri yaptı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, üniversite yerleşkesindeki gösteri öncesi yaptığı konuşmada, köpeklerin, sahipleri tarafından sokakta dolaştırılırken insanlara ve diğer köpeklere saldırma, gereksiz havlama, çevreyi rahatsız etme, sahibinin komutlarını dinlememe gibi davranışlar sergilediğini belirterek, bu durumun köpek sahiplerini zor durumda bıraktığını ve çevredekileri tedirgin ettiğini anlattı.

Arıkan, bu istenmeyen davranışların köpeklere verilecek iyi bir eğitimle düzeltilebileceğini belirtti.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve eğitim programı koordinatörü Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt ise, köpeklere sevk tasmalı ve tasmasız verilen komutlara uyma eğitimi verildiğini ifade ederek, asıl hedeflerinin ise branş eğitimleri düzenleyerek, eğitimli köpekleri ihtiyaç duyan kişi ve kurumların hizmetine sunmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyerler eğittikleri köpeklerle gösteri yaptılar.

Gösterinin ardından Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, kursun düzenlenmesinde katkısı olan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Çevik Kuvvet Şube Müdürü Veli Fatih Olgaç'a ve Köpek Eğitim Merkezi Şube Amiri Ebrar Uyumaz'a plaket verdi .
Kaynak: AA