Besaş Uludağ Üniversitesi’ne Tesis Kuruyor
Uludağ Üniversitesi’nin sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı işbirliği çerçevesinde BESAŞ, üniversiteye devasa bir tesis kuracak.

Altyapıya da büyük önem verdiklerini anlatan Dilek, bunun yanında akıllı karta geçiş sürecinde olduklarını belirterek, “Kütüphaneden yemekhaneye otoparktan öğrenci yoklamalarına kadar bu akıllı kartları kullanabileceklerini aktardı. Bu günlerde de bunun sözleşmesini yapabileceğiz” dedi.
Ayrıca yurt dışı öğrenci hareketini artırmak için de çalıştıklarını anlatan Dilek, “Bu kapsamda proje atölyesi kurduk. Bu atölye yoğun çalışıyor ve AB projesi alıyor. 4 aylık süre olmasına rağmen 21 milyon liralık bir AB projesi öğrencilerimiz kendileri alabildiler. Bunun yanında 6 projemizde var onlarda kabul edilecek diye umuyorum. Bu çalışmalar hem ülkemizi AB kaynaklarından yararlanması hem de öğrencilerin yurt dışı ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olmakta” diye konuştu.
Uludağ Üniversitesinin artık bakanlığa devrinin söz konusu olmadığını bildiren Dilek, “Uludağ Üniversitesi ilk sırada yer alıyordu. Ancak artık öyle bir cümleyi duyamazsınız. Çünkü UÜ bu seferberlik ile büyük bir ekonomik başarı yakaladı. Artık Sağlık Bakanlığına devrimiz söz konusu değil. Uludağ Üniversitesi hastanesi artık kar edebilen kendi ayakları üzerinde durabilen bir kurum haline geldi. Burada hocalarımızın da ciddi bir katkısı var. Hocalarımız her gün en az 10 hasta fazladan bakıyorlar. Hiçbir fark ücreti almıyorlar” şeklinde konuştu.
