İl Başkanlığı, Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu Çalışmalarına Başladı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın kent vizyonuna uzun vadeli plan ve projelerle destek olması için kurduğu ihtisas komisyonlarından Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu çalışmalarına başladı.

İl Başkanlığı, Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu Çalışmalarına Başladı
Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu ilk toplantısını AK Parti il binasında gerçekleştirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve komisyonun bağlı olarak çalışacağı İl Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir de hazır bulundu.

İl kongresinin ardından Bursa için önemli çalışmalarda bulunacak 7 komisyon kuracaklarını açıkladıklarını hatırlatan Yalçın, “İl yönetim kurulu veya ilçe yönetim kurulları günlük gündemle meşguller. Devamlı önlerinde acil gündem olur. Bu gündem onları zaten bloke ediyor. Ama bu kentin kapağı açılmamış sorunları var. Bunlar ciddi biçimde ele alınması gereken konular. Bu konularla ilgili siyasetçinin mutlaka toplumun önünde yürümesi gerekiyor. İşte bu komisyonlar bu adımı atacak. Komisyonlarda Bursa ve ulusal konularla ilgili başlıklar yer alacak” dedi.

Yalçın, şöyle devam etti: “Bu komisyona Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu dedik. Çünkü tarımın bazı unsurlarını ön plana çıkarmamız gerekiyor. Tarım ile ilgili konuşulmayan hiçbir şey kalmadı. Ama buradaki dönüşüm kelimesi sihirli bir kelime. Bu kelime bizim rehberimiz olacak. Her konuda olduğu gibi tarımın da dönüşüme ihtiyacı var. Bu dönüşüm ne kadar sürede hangi ölçekte, hangi başlıklarda yapılmalı? Bu komisyon aslında temel olarak bu konulara eğilecek.”

Gıda güvenliğinin büyük önem verilmesi gereken bir konu olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, “Bu konuyu öne çıkarmamız gerekiyor. Gıda güvenliği dünyanın gündeminde. İnsan hayatı söz konusu olduğu için gıda güvenliği çok önemli. Denetimsiz gıda üretiminden kaynaklanan insan sağlığına zararlı bir üretim yapısı olduğundan bahsediliyor. Bu konuda Bursa’nın durumu nedir? Biz buradan Türkiye’ye örnek bir model geliştirebilir miyiz, bunu araştırmak gerek” diye konuştu.

Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu’ndan güzel bir çalışma çıkacağına inandığını vurgulayan Yalçın, “Bursa tarımı dünya ile ilişkili. Dış ticaret ayağı olan, bu konuda üretim süreçlerinin takip edildiği ve bilimsel verilerle çalışan birçok işletme var. Ayrıca bu komisyonda ilçelerin hepsine özel model kurgulanabilir. Bursa tarım toprakları açısından kesinlikle çok kıymetli ve biz bu değer üzerine kurulu Bursa tarım sektörünü, toprakların korunması ve iyileştirilmesi konularını da göz ardı etmeden dünyayla rekabet edebilecek duruma getirmenin yollarını bulmalı, geliştirmeliyiz” dedi.

Yalçın, Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu sayesinde tarım konusunda da bir farkındalık oluşturacaklarının altını çizerek, “Ayrıca bu komisyon çalışmaları kesinlikle sonuçsuz kalmayacak. Tarım Komisyonu’nun gıda deposu olan Bursa’ya çok ciddi verimlik projesi üreteceğine inanıyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir’e bağlı olarak çalışacak Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu şu isimlerden oluşuyor: Ali Özkan (Başkan), Ahmet Sakin, Hasan Taş, Selahattin Mermer, Mustafa Sarcak, Mehmet Erdem, Mehmet Akif Ak, Gülten Meldek Doğrul, Kevser Öztürk, Ahmet Doğan, Adnan Kamil, Fatih Adalı, Beyhan Alaşar Göcel, Hakan Pullu .
Kaynak: İHA