Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Karadağ Temasları...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bir dizi temaslar için gittiği Karadağ’da 2008 yılında eğitim-öğretime yeniden açılan Fatih Sultan medresesi mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Bozdağ:”Karadağ ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha iyi olması için bu kardeşlerimiz bizi zorluyorlar.

Bu bizim teminatımızdır. Karadağ ve Türkiye arası turizm gelişirse Türkiye’den buraya çok insanımız gelecektir.Karadağ’dan Türkiye’ye çok insan geliyor. Bundan sonraki süreçde de gelecektir .Özellikle Karadağ’ın saklı hazine ve özellikleri var. Buraların tanıtılması gezilmesi başka insanların buraları gezmesi Karadağlı kardeşilerim ve Karadağ için kazançlı olacak.” Dedi.

İnsana yatırımın önemini vurgulayan Bozdağ:”Almanya’da petrol yok ama baktığınızda Almanya gelişmiş ülke.Türkiye’de petrol yok ama Türk ekonomisi dünyanın 16. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisine sahip.Biz petrolü bulduk.Petrol insandır.Eğer insana yatırım yaparsanız o size hiçbir madenin veremediği gücü verir.Biz Türkiye olarak bunun farkındayız.Nerede bir öğretim varsa biz orada olacağız.” Dedi.

Fatih medresesinin son mezunlarını yıllar önce verdiği söyleyen Bozdğa:”Mehmet Fatih medresesi son mezunlarını 1912 senesinde vermiş bilmiyorum doğru mu? O günden bugüne mezun verememiş 100 yıl sonra 2008’de Medrese eğitime-öğretime açıldı .2012 yeninden mezun ilk mezunlarını veriyor.Ben bu vesile ile tekrar bu medresesine mezun vermesini imkan sağlayan Karadağ hükümetine ,başbakanına ve sayın Rıfat Feyzic’e dahil herkese teşekkür ederim .Çünkü büyük devlet olmak bunu gerektirir.” Diyerek sözlerine devam etti.

Kendisinin İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunu olduğun söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:”Medrese’nin Türkiye’deki karşılığı İmam Hatip Lise’sidir.Tabi Az öncede söylediğim gibi bir okulun ilk mezunu olmak zordur Ben ve Başbakınımız İmam Hatip mezunuyuz.O yüzden bu okullar her yerde başarı hikayeleri yazan okullardır.Bu okullar Karadağ’ın eğitim kültür ve sanayisine büyük katkıda bulunacaktır.Mezunlarımızı tebrik edip , daha çok çalışmalarını rica ediyorum.Çünkü iki günü aynı olan ziyandadır anlayışından geliyoruz iki günü eşit olmayacak her gün daha fazla çalışarak Karadağ ve ailelerini katkıda bulunacaklardır ve insanlığa faydalı olmalarını diliyorum. Fatih Medresesini yıllarca mezuniyet töreni düzenleyip velilerin evlatlarının mutlu günlerinde bir arada olmalarını diliyorum.Burada emeği geçen öğretmenlere , öğrenciler emeği geçen herkesi kutluyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı Bozdağ’dan sonra söz alan Karadağ İslam Meşihatı başkanı Rıfat Feyzic: :” Ben dünde söyledim Bir ülkenin zenginliği o ülkeye seven insanlara ölçülür Karadağ Müslümanala çok zengin ülke Geçmişte kötü şeyler oldu ama ülke insanları ile çok zengin.Doğudan çok şeyler bekledik biz.” Dedi.

1912’de kapatılan Fatih Medresesi’nin 2012’de 50’ye yakın öğrenciyi mezun verdiği törende öğrenciler ilahi okundu, mehter marşı söylendi.Bazı öğrencilere altın takıldı.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a plaket takdim edildi .
Kaynak: İHA