Siirt'te Terfi Eden Polisler İçin Tören Yapıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde terfi eden polislere rütbeleri törenle verildi.

Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen törende konuşan Vali Musa Çolak, devletin en önemli görevinin, toplumun huzurunu, bireylerin mutluluğunu ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Çolak, toplumların gelişmesi ve kalkınmasında güvenliğin ve güvenlik hizmetlerinin kalitesinin önemli bir yer tuttuğuna dikkati çekerek şöyle dedi:

''Emniyet teşkilatı huzurun ve asayişin temini ile devletin güvenliği için aynı başarıyla çalışmalarını sürdürecektir. Bugün, Türk polisi tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi, sadece suç ve suçluyla değil, aynı zamanda bireye saygı, insan sevgisi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması ve şeffaflık gibi değerleri esas alan bir anlayışla görev yapmaktadır. Bu bakımdan huzur, güven ve asayişin temininde toplumun bütün kesimleri ve kurumlarıyla işbirliği yapılması ve suçun oluşmadan önlenmesini öngören toplum destekli polislik yaklaşımı, emniyet teşkilatının hizmet sunumunda öncelikli tercihidir. Emniyet teşkilatının başarısı, halkımızın verdiği desteklere ve teşkilata duyduğu güvene paralel olarak daha da artacaktır.''

Siirt'in, bölgenin huzurlu ve güvenli illerinden biri olduğunu söyleyen Vali Çolak, başarılarından dolayı İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve ilde görev yapan tüm polisleri kutladı. Çolak, konuşmasının sonunda, Eruh'ta şehit düşen 4 askerin ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Güven ise, terfide takılan yıldızların gökyüzünden indirilmişçesine zor alındığını ve büyük sorumluluk gerektirdiğini söyledi.

Törende daha sonra terfi eden 18 polise rütbeleri Vali Musa Çolak, İl Emniyet Müdürü Güven ve İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş tarafından takıldı.

Muhabir: Zekeriya Güneş - Ayhan Mergen / Sema Kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA