Belediye Ekipleri, Taşkın Oluşan Bölgelerde ve Dere Yataklarında Çalışmalarını Sürdürüyor

Hakkari Belediyesi, kentte etkili olan sağanağın ardından taşkın oluşan bölgelerde ve dere yataklarında çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde dün öğlen saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanağın ardından Bulak, Medrese, Biçer, Dağgöl, Sümbül ve Keklikpınar mahallelerinden geçen derelerde oluşan taşkının izleri, başlatılan çalışmayla siliniyor.

Sel sularının sürüklediği büyük kayaları, iş makinelerinin yardımı ile dere yatağından kaldıran belediye ekipleri, çok sayıda ev ve iş yerinin hasar gördüğü mahallelerde hasar tespiti de yapıyor.

Evleri ve eşyaları selden zarar gören vatandaşlar ise adeta çamura bürünen eşyalarını dışarı çıkararak temizliğini yapıyor.

Bulak Mahallesi'nde yaşayan Abdullah Kaya, evlerinin yakınından geçen derenin taşması sonucu evinin sel suları altında kaldığını belirterek, zararlarının karşılanması için yetkililerden yardım istedi.

Belediye Başkan Vekili Şaban Alkan da taşkın yaşandığı saatten itibaren kriz merkezi oluşturduklarını ve sel bölgelerinde çalışma başlattıklarını söyledi.

Ekiplerin başlattığı çalışmanın halen devam ettiğini vurgulayan Alkan, ''Şu ana kadar yaptığımız tespitlerde 30 ev taşkından zarar görmüş. Evlerdeki eşyalar ile ekili araziler ve meyve bahçelerinde de hasar oluşmuş. Vatandaşlarımızın yarasını sarmak için aralıksız çalışıyoruz'' dedi.

Muhabir: Nevzat Taş

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA