Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu Çalışmalarını Sürdürüyor

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın Bursa’nın tarım, hayvancılık ve gıda güvenliği alanlarında proje üretmesi için kurduğu Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

Ali Özkan başkanlığındaki komisyon üyeleri TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yöneticileriyle bir araya gelip sektörün sorunlarına ilişkin bilgi aldı. İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen görüşme sırasında, komisyon üyelerine TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş sunum yaptı.

Sunumda , gıda sektöründe hammadde, sektörün kayıtlılığı, gıda denetimlerinin yeterliliği, denetim sorumluluğu, sermaye ve finansman, teknoloji seçimi, kalite kontrolü, çeşit yeterliliği ve pazarlama konu başlıkları ele alındı. Yine sunumda, gıda denetimlerinde uygulanan ceza rejiminin, sektörün kayıtlı hale getirilmesi ve bozuk gıda üretimini engelleme sonucunu sağlayacak biçimde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi yöneticileri sektördeki sorunların çözümü için öncelikli olarak gıda üretimi yapılan tüm işletmelerin kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.

Odanın sunumunda uzun vadede ‘tarladan sofraya gıda güvenliği’ sağlamak adına tanıtım amaçlı doküman, film ve spot programlar hazırlanması gerektiğine de dikkat çekilerek, bu noktada başta Bursa Valiliği olmak üzere kamu kurumları, meslek ve esnaf odalarıyla, tüketici koruma dernekleri ve gönüllülerin bir araya getirilebileceği ifade edildi.

Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu’nun sektörün vizyonunu geliştirmek adına çalıştığını açıklayan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da, “Toplumun yüzde 100’üne hitap eden bir sektörle karşı karşıyayız. Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonumuz Ortak Akıl, ortak çözüm bulmak adına çalışıyor” dedi.

Sektörde birçok bakanlığı ilgilendiren prosedürlerin bulunduğunu ve bunların iyi koordine edilmesinin önemli olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Yalçın, komisyonun, konunun uzmanlarıyla konuşup tartışarak elde edilecek çözüm yollarını ortaya koyacağını söyledi.

Tüm tablonun ortasında vatandaş bulunduğunu ifade eden Sedat Yalçın, “Halkımızın bilinçli olması çok önemli. Bu konunun doğrudan muhatabı olan tüketicinin bilinçlenmesi gerekiyor. Bu bilinci oluşturmak da bizim komisyonumuzun en önemli görevleri ve hedefleri arasında” dedi.

Kaynak: İHA