Körfez İşbirliği Konseyi Toplantısı Sona Erdi

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton "Körfez İşbirliği Konseyi'nin terörle mücadeledeki çalışmalarını takdir ediyoruz ve terörle mücadelede karşılıklı işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.

Lüksemburg’da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) olağan toplantısı sona erdi. Toplantıya başkanlık eden Dönem Başkanı Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ile AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Afrika ve Ortadoğu’daki birçok gelişmenin ele alındığını belirten Ashton, AB ve KİK’in bölgesel ve uluslararası alanda silahsızlanma, terörle mücadele ve iklim değişikliği konusundaki hazırlıkları da dahil olmak birçok alanda işbirliği yapmaya ihtiyacı olduğu konusunda mutabık kalındığını ifade etti.

Ashton, "Körfez İşbirliği Konseyi'nin terörle mücadeledeki çalışmalarını takdir ediyoruz ve terörle mücadelede karşılıklı işbirliğini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal ise, İran'ın nükleer programı konusunda, "İran konusunda siyasi bir çözüm gerekmektedir" dedi.

Kaynak: İHA