Kars, Faruk Çelik'in İstihdam Müjdesini Bekliyor

Kars Valisi Ahmet Kara, 6-7 Temmuz’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in şehirlerini ziyaret edeceğini ve 2 bin kişiye iş müjdesi vereceğini söyledi.

Kars Valisi Kara, düzenlediği basın toplantısında, "Sayın Bakanımızın Kars ziyaretinde açıklayacağı 2 bin kişilik istihdam şehrimizdeki işsizliğin ortadan kalkacağını göstermektedir. İŞKUR programlarıyla şu anda kamuda 518 kişi çalışıyor. Bu 2 bin kişiye çıkacak. Yılda 9 ay çalışacaklar ve aktaran diğer yıllarda da çalışabilecekler. Yani 3 ay ara verdikten sonra 9 ay daha çalışma imkanı bulabilecekler. Ayrıca lise mezunu şartı da ortadan kaldırıldı. Önceden ortaokul mezunları işe giremiyordu. Ama artık girebilecek. Sayın bakanımız bunu açıkladıktan sonra gerisi İŞKUR ve Valiliğe kalıyor. Bilindiği gibi İl İstihdam Kurulu başkanlığını illerin valileri yapıyor. Bizlerde İstihdam Kurulu olarak toplanıp kurumların işçi ihtiyacını belirleyeceğiz ve ona göre dağılımları yapacağız." dedi.

YENİ VALİLİK MAKAMINA KAFKAS DESENLİ KARS HALISI ARANIYOR

Kars Valiliği, Kars Antlaşması'nın yapıldığı tarihi binaya taşınıyor. Kafkas desenli Kars halıları ile süslenecek valilik müzesinde halı bulamama sıkıntısı yaşanıyor. Vali Kara, burada yapılan Müze Odası için vatandaşların ellerinde bulunan halı, kilim gibi etnografik eserleri ya bağış ya da ücret karşılığı kendilerine ulaştırmalarını istiyor. 'Eski Vali Konağı yeni vali makamı oluyor' diyen Kara, "Binada bir müze odası oluşturduk, Kars Antlaşması'nın, Kazım Karabekir’in belgeleri, etnografik eserlerde burada yer alacak. Özgün nitelikli halı, kilim gibi eski ürünleri de sergilemek istiyoruz. Yani geçmişi geleceğe taşımak istiyoruz. Karslılardan bu konuda yardım istiyoruz. Ya bağış yapsınlar ya da bedeli karşılığında bize satsınlar. Prestijli bir konak olacağı için dizaynı da ona göre yapılıyor. Bizlere de bu eski eşyalar lazım. Örneğin Kars Kafkas desenli halı arıyoruz bulamıyoruz. Koçköy belde belediye başkanıyla görüştük o bölgede olanları bize temin edecek. Konağın bahçesindeki çalışmalarımızda sürüyor. Park ve bahçe aynı zamanda da otopark yapılıyor. Ticaret ve Sanayi Odası ile konak arasındaki defterdarlığa ait bahçeyi de halka açıyoruz. Orayı da dizayn edip güzelleştireceğiz ve halkın da gelip dinlenmesini sağlayacağız." diye konuştu.