Romanya, Gürcistan ve Makedonya'dan Gelen Gençler Nevşehir'de

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından düzenlenen 'Kitap Severler Kahvesi' adlı proje çerçevesinde Romanya, Makedonya ve Gürcistan'dan Nevşehir'e gelen öğrenciler Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, NEVDER tarafından hazırlanan ve AB Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Kitap Sevenler Kahvesi projesi kapsamında Türkiye'ye gelen öğrencileri makamında kabul etti. Romanya, Makedonya ve Gürcistan'dan gelen 13 öğrenci ile bir süre sohbet eden Vali Savaş, proje ile ilgili NEVDER Genel Sekreteri Naci Ucman'dan bilgiler aldı.

Ucman burada yaptığı açıklamada, gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve toplumdaki kitap sevgisini arttırmak için düzenledikleri proje çerçevesinde çeşitli ülkelerden gelen 13 üniversite öğrencisinin bir hafta süre ile Nevşehir'de kalacağını kaydetti.

Misafir öğrencilerin Türk öğrenciler ile birlikte bir hafta süre ile kitap okuma alışkanlığının artırılması için çeşitli etkinliklere katılacaklarını belirten Ucman, "Hedefimiz toplumda kitap okuma alışkanlığının arttırılması. Bu konuda 4 faklı ülkenin gençleri birlikte çalışmalar yaparak topluma bir mesaj vermeye çalışacaklar. Bu proje sayesinde gençler kendi ülkelerinin yazarlarını başka ülkelerden gelen gençlere tanıtma fırsatı da bulacak." dedi.

Vali Savaş ise düzenlenen projeden ve Gürcistan, Makedonya ve Romanya'dan gelen gençlerin Türk gençleri ile birlikte dünyanın en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonunda gençler Vali Savaş'a kitap ve kitap ayracı hediye etti

Kaynak: İHA