AK Parti’den Edremit Belediye Başkanı Bayram’a Ziyaret

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki partililerle birlikte Edremit Belediye Başkanlığı’na seçilen Şeref Bayram’ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı A. Menaf Keyifli, Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar, Kadın Kolları temsilcileri ve bir grup partili ile birlikte Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’ın KCK soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından yapılan seçimle göreve seçilen Şeref Bayram’ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Şeref Bayram’la görüşen Aras, seçim öncesi kimseyle görüşmediklerini ve herkesi özgür iradesiyle baş başa bıraktıklarını belirtti.

Aras, “Edremit eski Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan kardeşimiz KCK davasından dolayı tutuklanarak cezaevine konuldu. Parti olarak her zaman tutuklamalara karşı olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Belediye başkanlığı koltuğu boş kaldığından dolayı, yasa gereği meclis üyeleri kendi aralarında birini seçme hakkına sahiptirler. Biz il teşkilatı olarak kesinlikle hiçbir meclis üyesi ile bu konu hakkında görüşmedik. Belediye meclis üyesi kardeşlerimiz kendi aralarında anlaşarak işin ehli olan ve belediye başkanlığı görevini kim daha iyi yapar konusunda anlaşarak karar vermeleri en doğrusudur. Sonuçta hepsi de aklı başında ve Edremit ilçemize hizmet etmek anlamında hem fikir olmaları gerekirdi. Seçim öncesi Edremit’e gelerek kimseyi zan altında bırakmak gibi bir düşünceyi zihnimizde hiçbir zaman taşımadık. Belediye meclis üyeleri kendi aralarında anlaşarak başkanlık konusunda Şeref Bayram ismi üzerinde mutabık olmuşlar. AK Partili ve BDP’li belediye meclis üyeleri kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir ortamda ve demokrasinin gereği neyse onu sergileyerek, hiçbir olumsuzluğa gölge düşürmeden, kendi aralarında anlaşarak belediye başkanlarını seçmeleri takdir edilecek bir durum. Edremit ilçemizin daha da gelişmesi ve Şeref Bayram kardeşimizin yapacağı güzel hizmetler konusunda elimizden ne gelirse ve ne gerekirse yapacağız. Makam ve mevkiler gelip geçicidir, ümit ediyorum BDP’li meclis üyeleri, AK Partili meclis üyeleri, belediye personelleri ve Edremit halkı birlik ve beraberlik örneğini sergileyerek Edremit’in gelişmesi için elerinde geleni yapacaklarına inancım tamdır. Bu konuda en ufak bir şüphemiz dahi yoktur” dedi .
Kaynak: İHA