Havelsan Küresel Fırsatlar İçin Lockheed Martin İle Güç Birleştiriyor

31. Türk Amerikan Konseyi (ATC) Konferansı’nda imzalanan mutabakat muhtırası ile HAVELSAN ve Lockheed Martin, küresel ve yerel fırsatlar için güç birliğine gidiyor.

HAVELSAN ve Lockheed Martin dünya çapında simülasyon ve eğitim sistemleri çözümleri sunmak için mevcut işbirliğini genişletme kararı aldı. Bu karar kapsamında taraflar; Washington DC’de imzalanan Mutabakat Muhtırası ile ABD ve Türkiye’nin yanı sıra üçüncü ülke pazarları için de ortak çalışmanın temellerini attılar. Bu bağlamda, F-16 Tam Görev Simülatörleri, Topçu İleri Gözetleyici Simülatörü, Kara Simülatörleri, Orman Yangıları ile Mücadele Eğitim Simülatörünün yanı sıra Elektronik Harp çözümleri öncelikli ürünler olarak belirlendi. HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç, HAVELSAN’ın Türk endüstrisi tarafından geliştirilen teknolojileri dünya pazarına sunarken Lockheed Martin ile gerçekleştirdiği işbirliğinin önemli bir potansiyel oluşturacağını vurguladı. Ayrıca Yamaç; HAVELSAN’ın mühendisliği ve Lockheed Martin’in deneyimi Simülasyon ve Eğitim Sistemleri alanında cazip fırsatlar doğuracağının altını çizdi. Lockheed Martin’in Eğitim Sistemleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Jim Weitzel; HAVELSAN’ın, Lockheed Martin’in 'öğrenci odaklı' eğitim teknolojilerini tamamlayan birçok maliyet etkin teknoloji geliştirdiğini belirtti.

Weitzel; bu işbirliğinin, askeri personelin eğitimi için gerçekçi ortam arayan müşterilere artı değer sunacağına dikkat çekti. HAVELSAN; hali hazırda Lockheed Martin ile Türk Hava Kuvvetleri için geliştirilen yüksek doğruluktaki F-16 Tam Görev Simülatörleri ile Silah Sistemleri ve Taktik Eğiticileri Projesi’nde birlikte çalışıyor .