SODES Projesi Kapsamında Gönüllü Öğrenciler Fidan Dikti

Hakkari Valiliği Koordinasyonu'nda Hakkari Çevre Koruma ve Eğitim Derneği tarafından yürütülen SODES projesi kapsamında gönüllü öğrenciler fidan dikti.

Hakkari'de Çevre Koruma ve Eğitim Derneği tarafından hazırlanıp Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finans edilen, 'Benim işim benim çevrem' projesi kapsamında Hakkari'deki 6 ilköğretim okulunun bahçesine yaklaşık 600 çam ve akasya fidanı dikildi.

Fidan dikimine Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Hakkâri Şubesi'ne üye gönüllü kızlar ve okuldaki minik öğrenciler de destek verdi. Hakkari Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki fidan dikimine destek veren öğrenciler, Türkiye Gönüllü Eğitim Vakfı Hakkari Şube Sorumlusu Suzan Faruk, SODES projesi kapsamında finans edilen “benim işim benim çevrem “ projesine destek amacı olarak 15 öğrenciyle birlikte fidan dikeceklerini söyledi.

Çevre Koruma Derneği'nin Proje Eğitmeni Kasım Demir ise 2 ay önce başlayan proje kapsamında Hakkari merkezde 6 ilköğretim okulunda fidan dikimine başladıklarını aktaran Demir, TEGV gönüllülerinin de kendilerine destek verdiğini ifade etti.

Demir, "Bu projemizin amacı çevreye sahip çıkmak ve yeşillendirmek. Bu konuda gittiğimiz okullarda öğretmenler ve öğrenciler de bizlere destek sundu." şeklinde konuştu .