Yıldız: Devlete yalvardım 'çeteyi bulun' diye, savcılar da bulamadı

"Odatv" davasının tutuklu sanığı Müyesser Yıldız Uğur, gece saatlerinde cezaevinden çıktı.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın da sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 12. duruşmasında, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından duruşma savcısı, tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilmesini istedi. Duruşmaya verilen aranın ardından İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, alınan kararı açıkladı.

Tutuklu sanık gazeteci Müyesser Yıldız Uğur'un "atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile tutuklulukta geçen süresi" göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

İşlemleri tamamlanan Müyesser Yıldız Uğur, saat 23.30 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıktı. Müyesser Yıldız Uğur'u yakınları ve dostları alkışlarla karşıladı. Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müyesser Yıldız Uğur, “Koca hükûmetin korktuğu kadın bu kadarcık. Yüreğim içeride kaldı, arkadaşlarıma sarılarak veda ettim. Üzgünüm, ben çıktığım için mutlu değilim. Sevinecek bir şey yok, kimse bana bir şeyden bahsetmedi. Neden hala 16 aydır tutukluyuz; bırakılacaksak neden tutuklandık ve diğer arkadaşlarımız neden bırakılmadı? Aydınlarımız, genelkurmay başkanımız, milletvekillerimiz tutuklu; ben çıkmışım ne anlamı var. Ben buna vatan hizmeti diyorum. Adalet tecelli etti diyemiyorum. Hiç birimiz hak etmedi. 16 ayımı bana kim geri verecek, ben bunu merak ediyorum. Arkadaşlarım için üzgünüm, yüreğim içeride kaldı" dedi.

"İçeride neler yaşadınız sorusuna" Müyesser Yıldız Uğur, "Anlatılacak bir şey yok. Devlete yalvardım 'çeteyi bulun' diye, savcılar da bulamadı. Demek ki bu işi de biz yapacağız” diye yanıt verdi.

Şanlıurfa’da cezaevinde çıkan yangın ile Silivri Cezaevi'ndeki şartların sorulduğu Müyesser Yıldız Uğur, “Orada insan eti kokusu var. Burada da insanların ölüden farkı yok” dedi.

Müyesser Yıldız Uğur, açıklamanın ardından cezaevi önünden ayrıldı .
Kaynak: İHA