Karaman’da 64 Dar Gelirli Aileye Konut

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında yapılan protokol doğrultusunda Karaman’da dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 1+1 şeklindeki 64 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen konut sertifika teslim törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Latif Memiş ile daire müdürleri ve konut sahipleri katıldı.

Toplantıda konuşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Latif Memiş, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi arasında yapılan protokol gereği Karaman merkez Kırbağı bölgesinde 64 sosyal konut yaptırılmıştır. Yaptırılan bu konutlar 1+1 şeklinde olup 45 metrekaredir. Bu konutlardan 7 adedi özürlü vatandaşlarımıza tahsis edilmiştir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen şartlara göre vakfımız tarafından müracaatlar alınmış, yapılan inceleme sonucu şartları uygun olanlar liste halinde belirlendikten sonra noter huzurunda yapılan kura çekimi ile 64 adet asil, 32 adet yedek hak sahibi belirlenmiştir. Hak sahipleri ile sözleşme yapılmıştır. 64 adet 1+1 sosyal konutlar geçtiğimiz Mayıs ayında TOKİ tarafından Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ve Vakfımız mütevelli heyeti üyeleri tarafından oluşturulan muayene kabul komisyonunca teslim alınmıştır. Teslim alınan konutların ve ortak kullanım alanlarının elektrik, su ve doğalgaz abone bedelleri hak sahipleri adına vakfımız tarafından ilgili yerlere ödenerek, yoksul vatandaşlarımıza katkı sağlanmıştır. Sözleşme gereği hak sahibi vatandaşlar, konut bedellerini konut tesliminden 7 ay sonra başlamak üzere faizsiz aylık 100 lira olarak, 270 ay içinde vakfımız aracılığı ile geri ödeyecektir. Teslim edilen konutların bizzat hak sahipleri tarafından kullanılması zorunlu olup, kiraya verilmesi, başkasına devir yapılması yasak olup, belirli dönemlerde kontrolleri yapılacaktır” dedi.

Vali Süleyman Kahraman’da törende yaptığı konuşmada, “İnsanoğlu bu fani dünyada başını sokabileceğini bir yeri, bir yurdu olsun ister. Zira insanın yazın sıcaktan, kışın soğuktan korunacağı, sevincini, derdini paylaşabileceği bir evinin olması ona güven verir. Ama hepimiz biliyoruz ki hayatın binbir türlü hali var. Ve herkese her zenginlik nasip olmuyor. Bu anlamda bu konutlar devletimizin şefkatinin abidesidir. Bu konutların ve ortak kullanım alanlarının elektrik, su, doğalgaz abone bedelleri de ev sahiplerimiz adına, vakfımız tarafından ilgili kurumlara ödenmiştir. Bu konutlarımızın taksitleri 7 ay sonra başlayacaktır. Aylık ödemesi ise 100 TL’dir. Bu konutlar devletimizin, milletimize daha doğrusu insana bakış açısını yansıtmaktadır. Ve bu konutlar milletimiz ile devletimiz arasındaki gönül bağının, yardımlaşma duygusunun en güzel ifadesidir. Dileğimiz bugün teslimini yaptığımız bu konutlarda gönüller huzurla dolması ve bu evlerin huzur yuvası olmasıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hak sahiplerine dairelerinin sertifikaları Vali Süleyman Kahraman tarafından verildi .
Kaynak: İHA