Gazipaşa Ziraat Odası Yeni Başkanını Seçti

ANTALYA(İHA) Antalya’nın Gazipaşa Ziraat Odası’nın önceki başkanı Tevfik Uysal ve oda meclisinin Türkiye Ziraat Odaları Birliği kararıyla görevden alınmasıyla birlikte başlayan seçim süreci sona erdi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin kararı gereği 22’si seçilme yasaklı olan 51 delegeden 28’i sandık başına gitti. Görevden alınan meclis üyeleri ve eski başkanın oy kullanmadığı seçimde başkan adayı Mustafa Cılız, 21 kişilik meclis listesini oluşturduğu için seçime germeye hak kazandı. Aday olacağı söylenen Hasan Ali Özkan ise adaylığını açıklamadı.

Açılan sandıktan tamamı geçerli 28 oy çıktı. Cılız’ın meclis listesi 28 kişinin tamamının oyunu aldı. Meclis üyelerinin seçiminden sonra ise sıra 7 kişilik yönetim kurulu üyelerinin seçimine geldi. 21 meclis üyesinden 15’inin oy kullandığı yönetim kurulu seçimi yaklaşık 20 dakika sürdü. 17.50’de açılan sandıktan önerilen yönetim kurumu listesi geçerli oyların tamamını alarak seçildi.

Seçimi koordine eden Muratpaşa Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu, seçimin Gazipaşa’ya yakışır güzellikte, demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, “Delegelerimizin iştirakiyle çoğunluk sağlandı. Gazipaşa’mıza yakışan bir şekilde demokratik bir seçim oldu. Meclis ve yönetim kurulu seçildi. Seçilen kişiler önümüzdeki günlerde İlçe Seçim Kurulu Başkanı’ndan mazbatalarını alarak görevlerine başlayacaklar. Seçimde görev alan herkese, delegelere basın mensuplarına teşekkür ederim. Gazipaşa çiftçisi adına hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi Sandıklar açıldıktan sonra başkanlığı kesinleşen Mustafa Cılız yaptığı ilk konuşmasında birlik mesajı verdi.

Olağanüstü kongreye giden odanın yaşanan olaylardan dolayı ufak bir arızaya uğradığını belirten Cılız, “Odamızın meydana gelen olaylardan dolayı zarara uğramasını istemezdik ama neyazıkki oldu. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bizler çiftçinin delegesiyiz. Burayı boş koymayız. Biz gelmesek başkası gelirdi. Çiftçimizi mahcup etmeyeceğiz. Kimseyi utandırmayacağız. Aldığımızın fazlasını vermeye çalışacağız. Bizden sonra geleceklere odayı aldığımızdan daha iyi durumda teslim edeceğiz. Herksi seviyoruz, kucaklıyoruz. Burası bir parti teşkilatı değil. Bizde ayrım yok. Aynı kurumun delegeleri çiftçileriyiz. Seçimimiz tüm çiftçimize ilçemize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu .
Kaynak: İHA