Erzurum'da Çodem'in Yıl Sonu Etkinlikleri

Erzurum'da sokakta çalışan çocukların katılımıyla düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan, Çocuk Danışma ve Eğitimi Merkezi tarafından, sokakta çalışan çocuklar için düzenlenen yılsonu etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

Turnuvanın final müsabakasında, çocuklarla birlikte maç yapan Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlanan projeler sayesinde çocukların sokaktan kurtarılmasında önemli bir başarı elde edildiğini söyledi.

Eğitim ve spordan uzak kalmış çocukların toplumla kaynaştırılması için farklı projeleri de hayata geçirdiklerini belirten Yamlı, şunları kaydetti:

''Eğitim hayatından uzak kalmış, sokakta çalışmak zorunda bırakılmış çocuklarımıza eğitimi ve sporu sevdirmek, sporun onların hayatının bir parçası olduğunu algılamalarını sağlamak için söz konusu turnuvayı düzenledik. Yaklaşık 90 çocuğumuzun katıldığı turnuvanın dışında, toplumla onları kaynaştırmak adına ney, ebru, gezi, voleybol, yüzme gibi etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız, çocuklarımızı asıl yerleri olan parklarda, oyun alanlarında görmek.''
Kaynak: AA