Türkçe Olimpiyatları Gebze Etkinliğini 50 Bin Kişi İzledi

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki etkinliği büyük coşku oluşturdu.

Gebze Alaattin Kurt Stadyumu'nda gerçekleştirilen Türkçe şölenini stat içinde yaklaşık 50 bin vatandaş takip etti. Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'ndan gelen vatandaşlar, dün saat 19.00'dan itibaren stadı doldurmaya başladı.

Gösterinin başladığı 21.00'da stat tamamen dolduğu için içeriye seyirci alınamadı. Dışarıda kalanlar etkinliği stat dışına kurulmuş olan dev ekrandan seyredebildi. Programa 20 ayrı ülkeden 60 öğrenci katıldı.

Öğrenciler Türkçe şiir ve şarkılar seslendirdi, skeçler ve yöresel folklor dansları gerçekleştirdi. GÖRSEL ŞÖLEN VE MÜZİK ZİYAFETİ İlk önce Filipinler ve Kazakistanlı öğrenciler sahne aldı. ‘Bayram Ola’ şarkısıyla başlayan coşku, Kırgızistanlı öğrencilerin Artvin yöresinden sergiledikleri halkoyunları gösterisiyle doruğa çıktı. Azeri öğrenci Hidayet Aliyev’in ‘Bir Yakup idim’ isimli şarkısı büyük beğeni topladı. İzleyiciler Ukraynalı öğrencinin ‘Yemekteyiz' programını hicveden parodisiyle kahkahaya boğuldu. Beninli öğrencinin ‘Hamsi balığı’ isimli kıpır kıpır Karadeniz esintisi, Mısırlı Sahir’in söylediği ve oynadığı horon potporisiyle devam etti. Kenya ve Kırgızistanlı öğrencilerin hem söyleyip hem de Türkçe okuduğu Karadeniz türküleri geceye renk kattı. Program, hep birlikte söylenen ‘Yeni Bir Dünya’ şarkısıyla sona erdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Dünyanın dört bir tarafından gelerek ülkemize ve şehrimize renk, neşe, heyecan, dostluk, kardeşlik getirdiniz. Sadece bizler, sizleri yetiştiren öğretmenlerimiz değil, tüm dünya sizinle gurur duymalı. Türkçeyi, tıpkı bizim gibi, içimizden biri gibi konuşacak kadar ilerletmeniz, ayrı bir mutluluk ve heyecan vesilesi. Gebze'mizi onurlandıran, siz kıymetli misafirlerimizi, sizleri yetiştiren öğretmenlerimizi, bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi,muhabbetle selamlarım” dedi.