CHP'de Ulusalcı kanat rahatsız...Kopmalar olablir

Aysever, CHP'nin Kürt sorunundaki pozisyon değişikliğinin partideki "ulusalcı" kanattan kopuşlara yol açabileceğini söyledi.

CHP'de Ulusalcı kanat rahatsız...Kopmalar olablir
CHP'ye yakınlığıyla bilinen Enver Aysever, CHP'nin Kürt sorunundaki pozisyon değişikliğinin partideki "ulusalcı" tabanı rahatsız ettiğini söylerken, Ulusalcı isimlerin partiden kopabileceğini öne sürdü.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf 'ta bomba etkisi yaratabilecek bir CHP iddiasında bulundu. CHP'nin Kürt zirvesi sonrası çözüm arayışlarını hızlandırmasının parti içinde Ulusalcı kanadı kızdırdığını söyleyen Aysever, partiden kopmalar olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

CHP'Lİ VEKİLLER TABANDAN BASKI ALTINDA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan'la yaptığı Kürt Zirvesi sonrası, parti içindeki Ulusalcı grupların bu tavırdan rahatsız olduğunu kaydeden Aysever "
"CHP Kürt sorununda inisiyatif kullanma ve bedel ödeme tecrübesine sahip. Ama bu tecrübe yetmiyor. AKP ve CHP'nin de tabanları MHP'nin durduğu noktadan etkilenecektir göreceksiniz. CHP'de çok sayıda milletvekili tabanda baskı altında. CHP'de geçen hafta Nur Serter ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında neredeyse istifaya varan bir gerilim oldu. Bu ulusalcı kesimin tutumundan dolayı. Orada parti organlarını çalıştırmak tabanı ikna etmek önemlidir. AKP'nin bu noktada İdris Naim Şahin gibi bir kozu var. Başbakan hep iki yönlü götürüyor."

TABANINI İKNA ETMEK ZORUNDA
"Bu siyasal sürecin sonunda CHP ve AKP'de önümüzdeki hamlelerle siyasal kırılmalar beklenebilir. Özellikle CHP'deki ulusalcı kesiminin henüz bu işe aklını yatırmadığını çok iyi biliyorum. Ama büyük lider olmak, tarih karşısında sorumluluk taşımak, ne yapacağını bilmekle yükümlüdür. O zaman ne yapacağını bilerek tabanını ikna etmek zorunda."

BEYAZ GAZETE