Aksaray PMYO’dan 445 Öğrenci Mezun Oldu

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) 10. dönem mezuniyet töreni yapıldı.

Aksaray PMYO’dan 445 Öğrenci Mezun Oldu
Mezuniyet törenine Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, daire müdürleri ve mezun olana polislerin aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Uçar, genç polislere mesleğe adım attıkları bu ilk günden itibaren başarılar dileyerek, “İnsan haklarına saygılı ve sürekli mesleki gelişimlerini sürdürerek vatanına milletine en iyi şekilde hizmet edecek polisler olarak hizmet edeceğinizden hiç şüphemiz yok” dedi.

Uçar, okulda genç polisleri teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak tam donanımlı eğitimlerden geçirdiklerinin de altını çizerek, polisliğin onurlu ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Öğrencilere mesleki eğitinin yanında birçok sosyal ve kültürel alanda da eğitim verdiklerini belirten Uçar, “Buradan mezun olan genç meslektaşlarım her yönleriyle halkımızın taktirini kazanacak. Milletimizin huzur ve güveni için çalışacak bilgi beceri ve donamıma sahip olarak buradan mezun oluyorlar” diye konuştu.

Vali Vekili Abdulkadir Demir ise, onurlu ve şerefli polis mesleğinin ilkelerine uygun, halkının her daim yanında olan polislerin gurunu yaşadıklarını belirterek, “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ düsturu ile halkına hizmet edenlerin her daim başarılı olacağına inanıyorum. Sizleri yetiştiren, bu onurlu mesleğe hazırlayan ve üzerinizde emeği bulunan başta ailelerine ve polis meslek yüksek okulunun tüm birimlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Polis Meslek Yüksek Okulu 2011-2012 eğitim öğretim yılında okul biricisi olan Canan Güdükoğlu’na hediyesini Vali Vekili Abdulkadir Demir verdi. Dereceye giren öğrenciler ise ödüllerini Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar’dan aldı.

Programda, mezun olan genç polisler mesleki eğitim alanlarında aldıkları derslerden bir gösteri hazırlayarak bireysel suçlarla mücadelede kontrol ve toplu olaylarda müdahale gibi birçok alanda neler yapa bileceklerini sergiledi. Gösterilerin ardından keplerini atarak polislik mesleğine ilk adımı atan 445 polis memurlarından bazılarının mutluluk gözyaşları döktüğü gözlendi. 445 polisin yüzde 70'inin kurada İstanbul’u çekti .
Kaynak: İHA