Yerköprü Şelalesinde Kaybolan Öğrencinin Cesedi Bulundu

Mersin'in Mut ilçesinde, Yerköprü şelalesinin döküldüğü gölette alabora olan bottan düşerek kaybolan üniversite öğrencisinin cesedi 9 gün sonra bulundu.

Yerköprü Şelalesinde Kaybolan Öğrencinin Cesedi Bulundu
Alınan bilgiye göre, 3 Haziran Pazar günü Yerköprü şelalesinin döküldüğü gölette alabora olan botta 4 kişiden 3'ü yüzerek kurtulurken, üzerinde can yeleği olmayan Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Yusuf Turpçu (19) kaybolmuştu. Turpçu'nun bulunması için Mersin Emniyet Müdürlüğü su altı ekipleri ile Mersin ve Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 gündür yürütülen arama çalışmalarından bir sonuç alınamamıştı.

Gezende barajının su kapakları açılarak Yerköprü şelalesinde suyun aşırı derecede çoğalması sonucu 10 Haziran Pazar günü saat 18.45 sıralarında ceset, botun alabora olduğu yerin 500 metre aşağısında su yüzüne çıktı.

Arama çalışmaları yapan Jandarma ekiplerince görülen ceset, zor şartlar altında ekipler tarafından sudan çıkartıldıktan sonra, savcının yaptığı incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi

Kaynak: İHA