Antalya Fuarında Tokat Omuz Halayı Göz Dolduracak

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Arat, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yörex Fuarı'nda Tokat’ın omuz halayı ile göz dolduracağını söyledi.

Antalya Fuarında Tokat Omuz Halayı Göz Dolduracak
Antalya Expo Center’da 20 - 24 Haziran 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan 3. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) Tokat Ticaret ve Sanayi Odası organizesinde katılacak. Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde yürütülen ‘Sizin Oraların Neyi Meşhur?’ sloganı ile bu sene 3. düzenlenecek olan Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda geçen yıl Tokat TSO'nun üçüncü olduğunu hatırlatarak, “Bu yıl ki hedefimiz ise birinci sırayı almak. Biz yönetime gelmeden önce Ticaret ve Sanayi Odalarımız bireysel olarak katılıyorlardı. Göreve geldikten sonra bu organizasyonun tamamını tek çatı altında yürütmeye başladık. İlçe odalarımızı da kapsana tek bir stantla şehrimizi ve ürünlerimizi tanıtıyoruz. Yaklaşık 15 firma ile 30’a yakın ürünümüzü görücüye çıkarıyoruz. Niksar cevizi, Tokat yaprağı, Tokat pekmezi gibi ürünlerimizi de ön plana çıkaracağız” dedi.

Başkan Arat ayrıca, el sanatlarını Antalya’da tanıtacaklarını belirterek, “Diğer illerde bu mahiyette çeşitli aktiviteler yapıyor. Bizde bu doğrultuda Niksarlı kaval ustamız Yaşar Güç’ü, Taşhan’da yazmacılık yapan 2 ila 3 arkadaşımızı ve bir çömlekçi arkadaşımızı götürüyoruz. Valimiz Sayın Şerif Yılmaz, sağ olsunlar bize bu konuda destek verdiler. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü vasıtası ile omuz halayı ekibimizi de Antalya’ya götürüyoruz. Zaten Fuar Şirketi de geçtiğimiz yıl da orada olan halay ekibimizi bizden özellikle istediler. Çünkü ciddi anlamda Tokat’ı tanıtan bu halay ekibimiz geçtiğimiz yıl göz doldurmuş ve beğeni toplamıştı. Oraya gittiğimizde Tokat’ı en iyi şekilde tanıtacağımıza ben inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA