Siirt'te Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri

Siirt'te Trafik Güvenliği Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Siirt Valisi Musa Çolak beraberinde İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş ile Güres Caddesi'nde düzenlenen ''Trafik'' konulu serginin açılışını yaptı.

Çolak burada yaptığı konuşmada, trafik kazalarının Türkiye'nin kaderi olmadığını, kazaların dikkatsizlik ve altyapı eksikliğinden meydana geldiğini ifade ederek, trafik kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.

Trafik kurallarına uymayanların ise mutlak suretle uyarılması gerektiğini ifade eden Çolak, trafik kazalarının önlenmesi için bu tür etkinliklerin faydalı olacağına inandığını belirtti.

Çolak ve beraberindekiler kurulan stantlarda kan bağışında bulunduktan sonra hafta dolayısıyla düzenlenen halı saha futbol turnuvasında dereceye giren okullara kupa ve çeşitli hediyeler verdiler.

Öte yandan Siirt Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Siirt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Aslan, kentte özelikle üst geçitlerin kullanılmasında zaman zaman ihmallerin yaşandığını söyledi.

Aslan öğrencilerle kentin en işlek caddesinde gerçekleştirdikleri bir araştırmada üst geçidin hiç kullanılmadığını tespit ettiklerini ifade ederek, çok sayıda vatandaşın da yürürken kaldırım yerine araçların geçtiği yolları tercih etmesinin trafik kazalarına davetiye çıkardığını belirtti.

Kaynak: AA