Abd ve Güney Kore'nin Ortak Askeri Deniz Üssü İnşası Protesto Edildi

ABD'nin, Güney Kore'nin Jeju Adası'nda 970 milyon dolarlık ortak bir askeri deniz üssünün inşasına başlaması, Londra'da protesto edildi.

Güney Kore'nin Londra Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, Çin ve Kuzey Kore tehdidine karşı inşa edilen üssün yerli halka zarar vereceğini ifade ederek projenin durdurulmasını istedi.

Katolik İşçileri Grup üyesi Ciaron Oneil, “Elçilik binası önünde, Ganjeong halkına olan desteğimizi, dayanışmamızı göstermek için bulunuyoruz. Amerika'nın yerli halkın hayatını mahvederek inşasına başladığı üssü protesto etmek için bulunuyoruz. Orada yaşayan insanların yaşadıkları sıkıntıları maalesef duyamıyoruz. Ama inanıyoruz ki bu protesto ile sesimizi biraz daha olsa duyurabileceğiz. Bizim Kore hükümetine mesajımız kendi politikalarını takip etmeleri" dedi.

Ben Griffin ise, "Dayanışma için buradayız bu halkın evleri çevreleri gün gün yıkılıyor. Biz onların barışçıl bir şekilde anlatmaya çalıştığı soruna karşı olan desteğimizi göstermek için buradayız. Mesajımız, Kore hükümeti nasıl oluyor da kendi halkını başka ülkelerin bu şekilde yok etmesine izin veriyor bunu kesinlikle anlayamıyorum" açıklamasında bulundu.

Öte yandan; 2014 yılında tamamlanması öngörülen tartışmalı üs, denizaltı, uçak gemisi ve destroyerden oluşan 20 adet Amerikan ve Güney Kore savaş gemisine ev sahipliği yapacak .
Kaynak: İHA