''Osmanlı Türkçe'si'' Kursu 15 Mayıs'ta Başlayacak

Gediz'de, Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen ''Osmanlı Türkçe'si'' kursu, 15 Mayıs'ta başlayacak.

Merkez Müdürü Mehmet Canata, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde düzenlenen ''Osmanlı Türkçe'si'' kursuna kayıtların kabulüne başlandığını bildirdi.

Kursun 15 Mayıs'ta başlayarak haftada iki gün olmak üzere toplam 64 saat süreceğini belirten Canata, kursa katılmak isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini ifade etti.

-Gediz, Pazarlar, Şaphane belediye başkanlarından ortak açıklama

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ve Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, ortak basın açıklaması yayımlayarak, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ı eleştirdi.

Açıklamada, 3 belediye başkanının yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Eflatun Coşar, Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı ve Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci'nin, bölgede meydana gelen depremler ve ortak Organize Sanayi Bölgesi oluşturulması çalışmalarından dolayı 28 Nisan'da Simav, Pazarlar ve Şaphane'de ziyaretlerde bulunduğu hatırlatıldı.

Işık'ın açıklamalarda bulunarak, bu ziyaretlerin amacını saptırmaya çalıştığı savunulan açıklamada, şöyle denildi:

''Siyasetin gerçekçi, üsluplu ve adaletli olarak yapıldığında nitelik kazanacağını bilen ve uygulayan bir siyaset anlayışının neferleri olarak Sayın Milletvekili'ne tavsiyemiz, dürüst haktan ve halktan yana bir siyaset anlayışı ortaya koymasıdır. Milletvekilliği mukaddes bir görevdir ve şovmenlikle bağdaşmaz. Bölgemizi yakından ilgilendiren olumlu ve samimi çalışmalarımızı adeta örtmeye çalışan Milletvekili Alim Işık, bu tutum davranış ve açıklamaları nedeniyle esasen başta Simav halkı olmak üzere Gediz, Pazarlar ve Şaphaneli hemşehrilerimizden özür dilemelidir.''

-Belediye Başkanı Saraooğlu, vizyon projelerini tanıttı

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, son 8 yılda gerçekleştirdikleri ve yapılmasını planladıkları projeleri konu alan ''Gediz Hazır, Hedef 2023'' kitapçığını tanıttı.

Saraoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, vizyon projeleri kapsamındaki projelerin bir bölümüne başladıklarını, bazıları için de önerilerde bulunduklarını söyledi.

Bu kitapçığı kendilerinin karnesi olarak gördüklerini belirten Saraoğlu, şöyle konuştu:

''Gediz, 8 yılda yapılan yatırımlarla sanayiden eğitime, turizmden spora tüm alanlarda büyük bir hamle gerçekleştirmiş ve her alanda büyüme göstermiştir. Bu yatırımların yüzde 50'si özel sektör tarafından, yüzde 30'u kamu yatırımı, yüzde 20'si de Gediz Belediyesi yatırımı olmak üzere 334,6 milyon liraya ulaşmıştır. 20 bin nüfuslu ilçemizde 8 yılda bunları gerçekleştirdik. Tüm hesabımız bu kitapta yer almaktadır. Karnemiz niteliğinde olan kitapçık ilçe merkezinde dağıtılmaktadır. Vatandaşlarımız gelecekte Gediz'in nasıl olacağını hayal etmek istiyorlarsa bu kitapçıktan görebilecektir. Gediz'in geleceğin kenti olarak hedefi, 50 bin nüfuslu bir sanayi, turizm, eğitim kenti olmaktır.''

-Gediz'de istihdam artıyor

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçede yatırım ve istihdamın arttığını söyledi.

Saraoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda yapılan yatırımlar sonucu ilçede istihdamın arttığını bildirdi.

İlçede 2005 yılından bu yana istihdamda artış görüldüğünü belirten Saraoğlu, şöyle konuştu:

''2005 yılında ilçemizde iş yeri sayısı 440, kadın çalışan 221, erkek çalışan 2 bin 562'dir. 8 yılda ilçemizde 334,6 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

2012 yılı nisan ayı sonu itibariyle iş yeri sayısı 684, kadın çalışan 815, erkek çalışan 3 bin 970'e ulaşmıştır. Her alanda gerçekleştirilen yatırımlar ilçemizin gücüne güç katarak büyümesinde olumlu etki yapmış ve Gediz bölgede en çok yatırım gerçekleştiren kent olmuştur. Teşvik Yasasının da devreye girmesiyle Gediz Organize Sanayi Bölgesi de büyümesini sürdürmektedir. Göç alan kentimiz yakın gelecekte bölgenin sanayi kenti olacaktır.''

-Gurbetteki Akçaalanlılar Kültür Şöleninde bir araya geldi

Gediz'in Akçaalan beldesinden önceki yıllarda Almanya'ya göç edenler, geleneksel Kültür Şöleninde bir araya geldi.

Akçaalanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Basın Sözcüsü İsmail Köser, yaptığı yazılı açıklamada, Berkamen-Rünthe kentinde Kültür Şöleni düzenlediklerini bildirdi.

Derneğin 180 üyeye sahip olduğunu belirten Köser, şunları kaydetti:

''1970 yılında yaşanan Gediz depreminin ardından Almanya'ya gelen Akçaalanlı gurbetçi işçilerin kurduğu derneğimizin 10'uncu yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Kültür Şöleni ile bir araya gelerek hem hasret gideriyoruz hem de geleneklerimizi yaşama imkanı buluyoruz. Yıllar önce büyüklerimizin kurduğu bu güzel derneği azimle yaşatacağız. Geleneklerimiz, kültürümüz ve adetlerimizin canlı tutulabilmesi için bu derneğin mutlaka yaşatılması gerektiğini düşünüyorum.''

Köser, şölende Kütahya'nın mahalli sanatçılarından Süleyman Oruç tarafından enstrümanlar eşliğinde söylenen türkülere eşlik edip oynadıklarını, çekilişle çeşitli hediyeler dağıttıklarını duyurdu .
Kaynak: AA