Putin'in yemin töreni öncesi sokaklar karıştı

Rusya'da Vladimir Putin, bugün yemin edip üçünçü kez devlet başkanlığı koltuğuna oturacak. Ancak yemin töreninden önce, Moskova sokakları karıştı. Putin karşıtları, Kremlin sarayına yürümek isteyince polisle karşı karşıya geldi. 20 polis yaralandı ve yüzlerce kişi gözaltına alındı.

Putin'in yemin töreni öncesi sokaklar karıştı
Rusya'nın başkenti Moskova'da sokaklar, devlet başkanlığı yemin töreni öncesinde karıştı. Vladimir Putin, yemin ederek üçünçü dönem devlet başkanlığa koltuğuna oturmaya hazırlanırken muhalifleri protesto için sokaklardaydı.

Gösteride, Putin karşıtlarıyla polis arasında çatışma çıktı. Gerilim, 20 bin kadar Putin karşıtının Kremlin Sarayı'na doğru yürümek istemesiyle başladı.

3 MUHALİF LİDER GÖZALTINDA
Polis, protestocuları engellemek için güç kullandı. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alananlar arasında 3 muhalif lider de vardı.

Putin'in yemin töreni öncesi sokaklar karıştı

Çıkan çatışmalarda göstericilerin yanısıra polisler de yaralandı. Putin karşıtları, gözaltına alınanlar serbest bırakılancaya kadar gösterilerini sürdüreceklerini belirtti.

Mart ayında yapılan seçimleri kazanan Vladimir Putin görevi, selefi Dimirty Medvedev'den devralacak.

1 MİLYON DOLARLIK TÖREN
Devlet başkanlığı seçimini kazanan Başbakan Vladimir Putin'in yemin töreni ve ardından verilecek yemeğe bin kişinin katılması bekleniyor.

Yemin töreni ve yemek için 900 bin dolar harcanacağı açıklandı. Yemekte ara sıcaklardan sonra, özel soslu kalkan ve mersin balığı, kızılcık soslu kızarmış Pekin ördeği ve avokado sunulacak.