Arboretum Alanında Otel Yapılması Görüşüldü

Yalova Belediye Meclisi'nde Arboretum'da otel yapımı için riyasete yetki verilmesi görüşüldü.

Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimi Yakup Koçal, başkanlığında Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda 2011 yılında aldığı kararla kamu alanı ve turizm tesis alanına dönüştürülen Arboretum'da yapılacak otelle ilgili görüşme yetkisinin riyasete verilmesi görüşüldü.

Başkan Koçal, belediye olarak Termal ilçesinde 3 noktada sıcak su arattırdıklarını belirterek, ''Buralarda suya ulaştık. Çıkan sudan pay alındı. Saniyede 3 lt/s'lik bir su Yalova Belediyesi'ne verilecek. Ancak bu su sadece bir otele yeteceğinden arboretumun bulunduğu alanda bir otel kurulması ve suyun bu otel tarafından kullanılmasının sağlanması gerekli'' dedi.

Arboretum'da yapılacak otelde 3 şart aradıklarına değinen Koçal, ''Yapılacak otel 5 yıldızlı olacak. İçerisinde spa ve kongre merkezi bulunmasını şart koşacağız. Arboretumdaki arazi talip olacak firmaya gerek yap-işlet-devret, gerek yap-devret ya da satış yolu ile verilebilecek. Bunun için de riyasete bu yetkinin verilmesi gerekli'' diye konuştu.

AK Partili Meclis üyesi Orhan Veli Döğüşçü ise ''Bu arazi Yalova'nın en önemli arazisi. Buradan daha değerli bir arazimiz yok. Bu arazinin satılmasını doğru bulmuyorum'' dedi.

CHP grubu ise oylamadan önce 10 dakikalık bir süre isteyerek grup olarak görüş alışverişinde bulunmak istedi.

Bunun üzerine verilen aranın ardından yeniden toplanan mecliste CHP grubunun konunun bir sonraki gün görüşülmesi talebini oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ardından yapım çalışması süren Kent Müzesi ve Kağıt Müzesi ile ilgili de bilgilendirme yapıldı .
Kaynak: AA