AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'dan Açıklama

AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, nöbetçi vekillik kapsamında hafta sonunda, memleketi Kayseri’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Pelin Gündeş Bakır'dan Açıklama
Önce, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı ile bilgi alışverişinde bulunan Bakır, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi yönünde mesajlar verdi.

Bakır “Türk sanayisi olarak geçmişte maalesef düşük katma değerli ürünler üretiyorduk. Bu ürünlerin yüksek katma değerli ürünler haline dönüşmesi gerekiyor. Bunun için de üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması gerekmektedir. Bütün dünya bu doğrultuda hareket ediyor. Türkiye, içinden Apple ve Nokia gibi şirketler çıkan bir inovasyon ekonomisine dönüşmelidir. Bütün dünyanın gittiği yön budur, bizimde Türkiye’nin gitmesini istediğimiz doğrultu budur. Bu amaca ancak girişimciliğe, yenilikçiliğe ve Ar-Ge çalışmalarına destek vererek ve ülke sanayisinin teknolojik alt yapısını geliştirerek ulaşabiliriz.” dedi.

Erciyes Üniversite’sinde muazzam bir nanoteknoloji merkezi kurulduğunu belirten Prof. Dr. Gündeş Bakır, “Nanoteknoloji, geleceğin teknolojisidir ve sanayide büyük bir sıçrama etkisi yaratacaktır. Dolayısıyla Türkiye’nin muhakkak suretle Nanoteknolojide en geniş adımlar atması, en ileri seviyede bilimsel araştırmalarda bulunması çok büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Kayseri’nin bilim ve teknoloji parkı olan Erciyes Teknopark’da teknoloji transfer ve bilgi transfer ofisleri kurulacaktır. Yine Kayseri’de Bakanlığımız bünyesinde kurulacak olan Bilim ve Sanayi Şube Müdürlüğü ile üniversite-sanayi işbirliği noktasında etkin adımların atılacağını düşünüyorum.” ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA