Salihli'de Bu Şölen Rekor Kırıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinde 1985 yılından bu yana 26 yıldır aralıksız devam eden ve Türkiye’nin en uzun soluklu şiir şöleni olan Şiir İkindileri’nin 47.si, Belediye Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Salihli'de Bu Şölen Rekor Kırıyor
Şiir İkindileri’nde 47. programa ulaşmanın sevinci yaşanırken, İkindilerin fikir babası olan Belediye eski Başkanı Zafer Keskiner’i program günü kaybetmenin üzüntüsü yaşandı.

Türkiye’nin en uzun soluklu şiir şöleni olan Şiir İkindileri’nin 47.'si yoğun katılıma sahne oldu. 26 yıldan bu yana ilçenin sosyal ve kültürel yaşamında vazgeçilmez bir yer edinen “Salihli Şiir İkindileri”nin 47.'sinde tanınmış şairler ile buluşmanın sevincini yaşayan şiir severler aynı zamanda Şiir İkindileri’nin kurucusu olan Belediye eski Başkanı Zafer Keskiner’i kaybetmenin hüznünü yaşadı. Salihli Belediyesi tarafından organize edilen ve Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliliğe Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Ege Bölgesi ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen şairler ile sanat severler katıldı.

Şiir İkindileri’nin 47.'sinde Dionysos Şiir Ödülü büyük şair Gülten Akın’a, Dionysos Sanata Emek Ödülü ise sanat emekçisi Doğan Hızlan’a verildi.

Salihli Şiir İkindileri’ne katılan şairler Fatma Aras, Gökben Derviş, Habib Bektaş, Hüseyin Peker, Mansur Balcı, Mustafa Ergin Kılıç, Dilek Altındaş’da şiirlerinden birer demet sundular. Programın özel bölümde ise Ahmet Arif anıldı. Ahmet Arif‘in yaşamı ve şiirleri, şair Hayri Yetik tarafından sunuldu. Müziğin büyük üstadı Vedat Sakman müzik bölümünde mini bir konser verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay,”Söylemekten hiç usanmayacağım şeylerin başında, bu bahar günü sevgiyle dinleyeceğimiz şiirlerin coşkusu gelir. Coşku diyorum çünkü; Baharın ilk ışıkları doğayı ve doğadaki canlıları ne denli diriltirse, insanı da o denli coşkulandırıyor sanırım. Salihli’de buna eklenen birde 'Şiir İkindileri'mizin coşkusu var ki, bunu bütün şiir severlerle birlikte kutlamaktan ayrıca eşsiz bir mutluluk duyuyorum. Sanatın bütün rutinleri parçalayan özgürleştirici dilinin hepimizi, herkesi yeni bir yaşama çağırdığının bilinci içersinde, Salihli’nin sanatseverleri olarak 'Salihli Şiir İkindilerini' bu baharla birlikte 47.kez gerçekleştiriyoruz. Elbette bundan ötürü de ayrı bir kıvanç içindeyiz. Ne yazık ki bugün 'Salihli Şiir İkindileri'mizi buruk bir şekilde kutluyoruz. Çünkü; Salihli’de bir ekol haline gelen bu etkinliğimizin kurucusu Belediye eski Başkanı Zafer Keskiner aramızdan ayrıldı. Bugün siz sanat sever dostlarımız ve Salihli halkı O’nu son yolculuğuna uğurladı. Ruhu şad olsun” dedi.

47. Şiir İkindilerinin sunuculuğunu Editör Tuğrul Keskin yaptı. Etkinliğe katılan misafirlere ücretsiz olarak Salihli Belediyesinin hazırlattığı “İz Dergisi” dağıtılırken program sonunda etkinliğe katılan şairlere Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Başkan Yardımcısı Hasan sungur ve Altan Serpil tarafından plaket verildi .
Kaynak: İHA