Kuşadası'nda Hıdrellez Coşkusu

Hıdrellez kutlamaları kapsamında Kuşadası'nda belediye tarafından gerçekleştirilen Hıdrellez Bahar Şenliği ilgi gördü.

Kuşadası'nda Hıdrellez Coşkusu
Ünlü Makedon grubu Djambo Agusevi'nin ücretsiz halk konseri verdiği hıdrellez etkinliklerinde ayrıca, Roman dans ekiplerinin gösterileri Atatürk Meydanı'nı dolduran 10 bin kişiyi coşturdu.Geleneksel olarak kutlanan ve Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak da adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle de önem taşıyor. Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Hıdrellez kutlamalarında, vatandaşlar sahil bandı üzerinde toplandı, kimileri kumsallarda eğlendi.

Özellikle Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, yıllardan beri yaşanan gelenekleri sürdürdü. Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen hıdrellez bahar şenliği kutlamalarındailk olarak Kuşadası Romanlar Derneği ile Kuşadası Genç Romanlar Derneği'nin roman ekipleri tarafından roman dansları gösterileri yapıldı.

Atatürk Meydanı'nı dolduran 10 bin kişi roman dans gösterileriyle kendinden geçerken, etkinliklere Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerde katıldı.

Kuşadası Belediyesi Hıdrellez kutlamalarında en büyük ilgiyi Makedon gurubu Djambo Agusevi gördü. Makedonya'dan hıdrellez kutlamaları için özel olarak Kuşadası'na gelen ve Türk asıllı Makedon vatandaşlarından oluşan ekip, yaklaşık 1,5 saat Atatürk Meydanı'nı dolduran ve zaman zaman izdihama yol açan 10 bin kişiyi kendinden geçirdi. Gecede ayrıca, Cenk Bosnalı da sahne alarak Balkan şarkılarını seslendirdi.

Hıdrellez bahar şenliğinde bir konuşma yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün isehıdrellez etkinliklerine katkılarından dolayı Djambo Agusevi gurubuna çiçek verdi, alanı dolduranların ve tüm Kuşadası'nın da hıdrellez gününü kutladı.

Roman dernekleri de Hıdrellez gününün gerçekleştirilmesinden dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün'e teşekkür çiçeği verdi .
Kaynak: İHA