Kimlik Bildirim Sistemi 24 Saat Kesintisiz Çalışıyor

Gaziantep Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Kimlik Bildirim Sistemi' tanıtıldı.

Kimlik Bildirim Sistemi 24 Saat Kesintisiz Çalışıyor
' Kalkınmada Kurumlar arası İşbirliği, Kayıt Dışı ile Mücadele ve Sürekli Güvenli İş Ortamı' adlı projenin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü çocuk sinema salonunda yapılan tanıtım toplantısına Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Dr. Selçuk Zengin, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) personeli ile kursiyerler katıldı.

Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Zengin uygulamanın Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te ve ilçelerinde başladığını belirterek, "Bu proje ile Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde özlenen ve hedeflenen kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımı, tüm bürokratik işlemlerden arındırılarak en etkin, doğru ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi sağlanmıştır. Ülkemizin kalkınmasında büyük bir sorun teşkil eden kayıt dışı istihdamla mücadelede işverenin desteğini de yanına alarak kamu kuruluşlarının etkin bir mücadele vermesi sağlanmıştır" dedi.

Zengin, projenin 24 saat kesintisiz bir şekilde çalıştığını ifade ederek, "Gazi şehrimiz Güneydoğu’nun lokomotifi olan bir sanayi kenti olması dolaysıyla çok yoğun bir göç almaktadır. Bu nedenle, amacı işyerlerinin güvenliğini sağlamak olan 1774 sayılı "Kimlik Bildirme Kanunu" kapsamında işveren ve vekilleri, yılın 365 günü 24 saat kesintisiz internet üzerinden dünyanın her yerinden binlerce çalışanın kimlik bilgilerini birkaç dakika içerisinde var oluş nedeni halkının güvenliğini en üst seviyede sağlamak olan Emniyet birimlerine ulaştırmaktadır" diye konuştu.

Proje sayesinde çeşitli suçlardan aranan şahıslarında kısa sürede tespit edildiğini hatırlatan Zengin, "Proje kapsamında bugüne kadar Gaziantep İl Merkezinde 38.698 firma ve bu firmalarda çalışan 141 bin 456 kişinin veri girişi yapılmış, veri girişi ile proje üzerinden yapılan GBT sorgulamasında, işyerlerinde çalışan 198 kişi hakkında çeşitli suçlardan adli makamlarca arama kaydı olduğu tespit edilerek gerekli yasal işlemler yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Gaziantep, Kilis ve Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) personeli ile kursiyerlere katılım belgeleri dağıtıldı .
Kaynak: İHA