Ermenistan'da Halk Parlamento Seçimleri İçin Sandık Başında
Ermenistan'da halk, bugünkü parlamento seçimleri için sandık başına gidiyor.

Mevcut koalisyon hükümetinin ortakları olan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Cumhuriyetçi Partisi ve iş adamı Gagik Çarukyan'ın Müreffeh Ermenistan Partisi'nin bu seçimlerde de başı çekmesi bekleniyor.
Oy kullanmak için eşi ve kızıyla Erivan'daki bir okula giden ve burada oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamada bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, "Ermeni ilerlemesi için oy verdim. Ne düşündüğüm çok açık: Bugünün, yarının ve ertesi günün sessiz, barışçıl ve hukuka uygun bir şekilde geçmesini istiyorum. Kanımca bu ilerlemenin ana garantisidir" şeklinde konuştu.
647 uluslararası gözlemcinin takip ettiği seçimlerle ilgili olarak şiddet ve yolsuzluk ihtimallerinden korkuluyor. Ülkede 2008 yılında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimleri yolsuzluk iddialarına hedef olmuş ve seçim sonrası çıkan olaylarda 2'si polis 10 kişi hayatını kaybetmişti .
