Eskişehir 1. Uluslararası Öğrenci Buluşması

''Eskişehir 1. Uluslararası Öğrenci Buluşması'' başladı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği'nin Odunpazarı Belediyesi Hicri Sezen Parkı'nda düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, 3-5 yıl öncesine kadar varlığından utanılan tarihi Odunpazarı Bölgesi'ni 2011 yılında 2 milyon 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini kaydetti.

Odunpazanı'nın dünyanın 50 ülkesinden gelen gençlerin stantlarını açtığı bir yere dönüştüğünü ifade eden Sakallı, şöyle konuştu:

''Bu yaptığımız etkinlik, bir yıl sonra Eskişehir'de yapmak istediklerimizin bir provası niteliğinde. Eskişehir hükümetimizin katkıları, girişimleri ve Sayın Başkanımızın direktifleri doğrultusunda 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Bugün yaptığımız 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti'nde yapmayı düşündüklerimizin bir alt zemin haline gelecek.''

YUDER Başkanı Musa Karadaş da stant açan öğrencilere seslenerek, ''Hepimizin misafir olduğu dünyada sizlerde bizim misafirimiz oldunuz. Sizler misafirsiz belki ama biz ev sahibi değil, sevgi sahibiyiz'' dedi.

Eskişehir'de öğrenim gören 50 ülkeden üniversite öğrencileri, açtıkları stantlarla kültürlerini Eskişehirlilere tanıtıyor .
Kaynak: AA