Bakan Yıldırım: 4+4+4 Türk Eğitim Sistemi İçin Milattır

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları tarafından, 7. Uluslararası Sanat Eğitimi Proje Tasarım Olimpiyatı düzenlendi.

Bakan Yıldırım: 4+4+4 Türk Eğitim Sistemi İçin Milattır
Olimpiyata, 81 ilden 509 okulun yanısıra Rodos ve Erbil'den de öğrencilerin projeleri katıldı.

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ödül törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "4+4+4 Türk eğitim sistemi için milattır." diye ifade etti.

Yamanlar Eğitim Kurumları Karşıyaka Kampüsü'nde düzenlenen 7. Sanat Eğitimi Proje Tasarımı Organizasyonu'nun (SEPTO) ödül töreninde konuşan Yıldırım, SEPTO yarışmasının her yıl daha çok ilgi çektiğini, Yamanlar Koleji'nin büyük başarılara imza attığını belirtti.

Bakan Yıldırım, Yamanlar Koleji'nin arkasında 30 yıllık deneyim bulunduğunu belirterek, "Dile kolay 30 yılda hem yurt içinde hem yurt dışında büyük başarılara imza atmış olmanın haklı gururunu burada sizlerle yaşıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize yaptığınız bu güzel katkıdan, bu güzel hizmetten dolayı size çok teşekkür ediyorum. Yamanlar Koleji tek yönlü bir eğitim değil, sanatı, projesiyle, tasarımıyla 7 dalda gerçekleştirdiği bu muazzam organizasyonla takdiri hak ediyor." dedi.

Konuşmasında gençlere de seslenen Yıldırım, "Değerli gençler, yol yapabilirsiniz, havaalanı yapabilirsiniz, demiryolu yapabilirsiniz ama bütün bunlar ömrü olan belirli bir zaman sonra miadını tamamlayan işler ama insana yapılan yatırım diğer yatırımlar gibi değil, nesilden nesile devam eder." diye konuştu.

"4+4+4 TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ İÇİN MİLATTIR" Konuşmasında 4+4+4 eğitim sistemine de değinen Bakan Yıldırım, "30 Mart 2012 tarihi Türk eğitim sistemi için bir milattır. Gençlerimiz daha güzel eğitim alsın diye, daha çok boyutlu, daha müsamahalı, insanlara çok daha hoşgörüyle muamele etsinler diye sanatıyla, tasarımıyla çok boyutlu zengin bir eğitim altyapısı hazırladık. 4+4+4 eğitim modeli bir dönüm noktasıdır. 12 yıllık eğitimin devreye girmesiyle gençlerimiz hem müspet ilimlerde hem de manevi ilimler alanında çok daha donanımlı bir şekilde yetişecek ve ülkemizin milli, dini değerlerine sahip gençlik olarak gelecekteki yönetimi en güzel şekilde yapacak." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Erbil'den yarışmaya katılan öğrenciler çeşitli şarkılar seslendirdi. Türkiye'den 509, Rodos ve Erbil'den de birer okulun katıldığı organizasyonda rekreasyon, oyuncak tasarımı, drama, pandomim, kaligrafi, resim ve müzik kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Geceye, Bakan Yıldırım'ın yanısıra AK Parti İzmir Milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, İzmir Valisu Cahit Kıraç ile çok sayıda vatandaş katıldı.