MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''Bugün yaşadığımız sarsıntı kimi yerlerde 'Arap baharı', kimi yerlerde, İran'da ki nükleer silahlarla ilgili hadiseler, Avrasya coğrafyasında meydana gelen olaylar bütün bunların hepsi Sovyetler Birliği'nin bıraktığı boşluğun ABD'de yenidünya düzenine bağlı olarak yeniden dengelenmesi ve bu boşluğun doldurulması ile yakından alakalı'' dedi.

Yeniçeri, Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezinde 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle düzenlenen ''Küresel Tasarım Stratejisi ve Türkiye'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, insanoğlunun yaşadığı çevrede meydana gelen hiçbir olayın sebepsiz olmadığını belirtti.

Dünyayı değiştirmenin dünyayı tanımakla başladığını ifade eden Yeniçeri, ''İnsanoğlunun yaşadığı çevrede meydana gelen hiçbir olay sebepsiz değildir. Dünyayı değiştirenler ilk önce kendi dünyasını değiştirmekle işe başlar. Dünyada siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel olaylar rastlantıya bağlı olarak şekillenmez. Dünyadaki gelişmeleri kendi toplumu, ekonomik çıkarı ve geleceği için kullanan güçler, tarihte ve bugün vardır, gelecekte de olmaya devam edecektir'' diye konuştu.

Asırlar boyunca dünyanın yalnız coğrafi olarak değil, aynı zamanda kültürel olarak ta bazı güçler tarafından istimlak edildiğini belirten Yeniçeri, şöyle devam etti:

''Kültürel istimlaktan söz ediyorum, beyinler istimlak edilmiştir. Düşünce biçimleri yönlendirilmiş ve kullanılmıştır. Bütün olarak Avrupa'nın dilediği gibi tasarruf etme, yönetme ve yönlendirme dönemi Bolşevik ihtilalinden sonra ortadan kalkmıştır. Dünya, 1917'de ki Bolşevik ihtilalinde iki kutba ayrılmıştır. Bunlar içerisinde en etkin ve egemen olanı ABD ile Sovyetler Birliği idi. Moskova ve Washington arasında tahterevalli gibi bir denge kurulmuş, bu denge yürütülüyordu. Sovyetler Birliğinin dağılmasıyla denge ABD'nin lehine bozuldu. Artık ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi bütün değerlerin yeni düzene göre tasarlanması gerekiyor. Bugün yaşadığımız sarsıntı kimi yerlerde 'Arap baharı', kimi yerlerde, İran'da ki nükleer silahlarla ilgili hadiseler, Avrasya coğrafyasında meydana gelen olaylar bütün bunların hepsi Sovyetler Birliği'nin bıraktığı boşluğun ABD'de yenidünya düzenine bağlı olarak yeniden dengelenmesi ve bu boşluğun doldurulması ile yakından alakalı.''

Konferansa Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, MHP İl Başkanı Orhan Mazman, Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Vakur Kara ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA