Kılıçdaroğlu, TMMOB Genel Kurulu'na Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yasama organı yürütme organının elinde' ben demiyorum bunu.

Yasama organının başındaki kişi 'Elim kolum bağlı, ben ne yapayım' diyor Sayın Cemil Çiçek. 'Ölüm orucumu tutayım' diyor, 'Evet' Sayın Cemil Çiçek bu ülkeye demokrasi gelecekse, gerekirse ölüm orucu tutacaksın. Bu kadar basit" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Kurulu'na katıldı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, demokrasinin çok zor kazanılan ama çok kolay kaybedilen bir temel unsur olduğunu belirterek, demokrasinin gelmesi için ağır bedeller ödendiğini ama bir süre sonra bu mücadelenin bırakılmasıyla demokrasinin kayıp gittiğinin farkedileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının iş bırakma eylemine ilişkin olarak, "THY çalışanları da haklarını arıyorlar, ne yapılıyor? Sen misin hak arayan. '100'ü aşkın çalışanın işine son verdik' diye Genel Müdür övünerek söylüyor. Hangi demokrasiden söz ediyoruz biz" dedi

Kılıçdaroğlu, hava iş kolunda grev yasağı getirilen yasa teklifinin parlamentodan kavga dövüş çıktığını söyledi.

"DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ OLMAYAN BİR KİŞİ DARBE HUKUKUNU DEĞİŞTİREMEZ" Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbe hukukunun ve totaliter hukukun hukuk sisteminden arındırılmasının öncülüğünü yaptıklarını belirterek, tamamının değiştirilmesi için teklifte bulunduklarını ama bunun kabul edilmediğini bildirdi. "Demokrasi kültürü olmayan bir kişi darbe hukukunu değiştiremez" diyen Kılıçdaroğlu, bu kişilerin darbe hukukundan yararlandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Yasama organı yürütme organının elinde' ben demiyorum bunu. Yasama organının başındaki kişi 'Elim kolum bağlı, ben ne yapayım' diyor Sayın Cemil Çiçek. 'Ölüm orucumu tutayım' diyor, 'Evet' Sayın Cemil Çiçek bu ülkeye demokrasi gelecekse, gerekirse ölüm orucu tutacaksın. Bu kadar basit" diye konuştu.

"TERÖRÜ BÜTÜN SİYASİ PARTİ LİDERLERİ İLE KONUŞACAĞIM" "Terör olayı çözülmüyor, çözülemiyor” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “Sordular, yanıtını verdim. Sorumlusu kim? Yine söylüyorum, terör olayını çözülmemesinin sorumlusu 'Siyaset kurumudur'. Üretmiyorsun çözüm, çözümü ürettik. Bugün iki arkadaşımız gitti Sayın Cemil Çiçek'le görüştü. 'Terörü sonlandırmak mı istiyorsunuz, yol haritamız böyle olmalı' dedik. Ben, gideceğim bütün siyasi parti liderleriyle konuşacağım. Niçin konuşacağım, bu ülkede analar ağlamasın artık yeter. Samimiysek terörü sonlandırma konusunda bu ülkede yaşayan herkes elini taşın altına koymalı. Sen çözüm üretemedin, ben çözümü üretiyorum. Eleştiriye saygılıyım ama ben onlara daha basit bir soru soracağım, benim önerimi beğenmiyorsan sen önerini getir ben sana destek vereceğim. Yeter ki bu ülkede artık analar ağlamasın." KÜRTAJ ELEŞTİRİSİ İşsizlik sorununa dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Biz neyle uğraşıyoruz. Kürtajla. Başka işimiz mi yok bizim? Sen iş mi buldun gençlere, iş mi buldun analara diyorsun 'En az 3 tane çocuk yap'. Sen önce iş bul gerisi Allah kerim. Nereden çıkıyor bu? Gündemi değiştirmek istiyoruz. Medya bunların elinde, çok özür dilerim ama aydınlarımız da bunların arkasına takılıp gidiyorlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başkanlık sisteminin parlamentoda tartışılmadığını belirterek, asıl tartışılması gereken yerin orası olduğunu ve yapılan tartışmaların 'yapay tartışmalar' olduğunu ifade etti.

Önümüzdeki günlerde yeni bir yasanın daha çıkarılacağını bildiren Kılıçdaroğlu, "Savunmasız duruşma yapacaklar artık. Avukat göndermiyor musun, mesele yok arkadaş ben oturup seni muhakeme edeceğim. En ağır eleştiriyi ben yaptım. O kararı veren yargıç, yargıç değildir. O cübbeyi giyen yargıç da yargıç değildir. Savunma hakkına saygı göstermeyen yargıç, yargıç değildir, onlar AK Parti iktidarlarının militanlarıdır" şeklinde konuştu.

Parlamentoda 'CHP hiç muhalefet yapamıyor' gibi bir algının olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Tümüyle yanlış tümüyle. 4+4+4 sistemi geldiğinde CHP olmasaydı, Türkiye'nin nereden haberi olacaktı. Tek bir milletvekili 13 saat kesintisiz konuştu.

Bütün milletvekilleri söz alacaktı, salonu işgal ettiler Milletvekillerimizi dövdüler" dedi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bölen bir kurul üyesi, Kılıçdaroğlu'na 'TMMOB Genel Kurulu'ndasınız Başkanım' demesi üzerine, Kılıçdaroğlu, "Biliyorum ama kusura bakmayın, ben bunları söylemek zorundayım. Neden? O zaman beni çağırmayacaksınız. Çağırırsanız ben gelip konuşacağım burada. Söylüyorum, ilk kez bir CHP Genel Başkanı buraya geliyor. Aydın sorumluluğu için geliyorum ben buraya. Bize yönelik eleştirileri sizin bilmeniz hakkınızdır" diye cevap verdi

Kaynak: İHA