Park Halindeki Araçları Benzin Dökerek Yakmaya Çalıştılar

Gaziosmanpaşa’da kimliği belirsiz kişiler, park halindeki araçları benzin dökerek yakmaya çalıştı.

Vatandaşların erken müdahale etmesiyle araçlardaki yangın büyümeden söndürüldü. 4 araçta maddi hasar oluştu. Polis, faillerin yakalanması için çalışma başlattı.Olay, Yeni Mahalle 557. Sokak’ta, saat 00.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre kimliği belirsiz 2 kişi, sokak üzerinde park halinde bulunan otomobillerin üzerine benzin döktü. Ucuna bez bağladıkları tahta barçasını meşale gibi kullanan saldırganlar, araçları teker teker ateşe vermeye başladı.

Patlama sesi duyan vatandaşlar, dışarı baktıklarında 4 aracın alev aldığını gördü. Kısa sürede yangına müdahale eden mahalle sakinleri, araçlardaki yangını söndürmeyi başardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, olay yerini emniyet şeridiyle kapattı. İtfaiye ekipleri de yanan araçlarda soğutma çalışması ve inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından park halindeki 3 otomobil ile bir minibüsün kısmen yandığı belirlendi. Olay Yeri İnceleme ekipleri de sokakta delil araştırmasında bulundu. Görgü tanıkları, patlama sesiyle evlerinden çıktıklarını ve yanan araçları gördüklerini aktardı. Vatandaşlar, yangın söndürme tüpleri ve kovalarla su taşıyarak yangını söndürdüklerini belirtti.

Polisin mahalle sakinlerinden aldığı bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren 2 kişi, plakası alınamayan bir araçla olay yerinden kaçtı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, faillerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor .