Ovakent’te 2. Keşkek ve Yöresel Yemekler Şenliği

Ödemiş’in Ovakent beldesinde geçen yıl birincisi yapılan Bahar Ve Keşkek Şenliği’nin 2.’si bu yıl 6 Mayıs Pazar günü Ovakent’in üst tarafında kalan şelalelin de bulunduğu zeytinlik alanında yapılacak.

Ovakent’te 2. Keşkek ve Yöresel Yemekler Şenliği
Geçen yıl kazanlar dolusu keşkek ve yöresel yiyeceklerin afiyetle yenildiğini belirten Belediye Başkanı Ali Demirel, “Bir yandan üç yüz yıllık heybetli zeytin ağaçlarının altında ziyafet çekerken bir yandan da yaşlıların çimlerin üzerinde dinlendiği, çocukların top oynadığı, gençlerin dere boyu maceralı yürüyüşler yaptığı yeni bir şenliğe imza atmak istiyoruz” dedi.

Geçen yıl yapılan şenliğin bu yıl genişleyerek yapılacağını belirten Ovakent belediye başkanı Ali Demirel, “Beldemizde Mayıs ayının ilk haftası yapılan ve çok eski bir geleneği olan bu şenlik yok olmaya yüz tutmaktaydı. Geçen yıl yaptığımız şenlikte bu geleneğimiz tekrar can bulmuştur. Geçen yıl ilginin yüksek olması bize ait değerlerin kaybolmadığını göstermiştir. Bu amaçla tüm halkımızı, yöresel yemeklerimizi tadabilecekleri, kaybolmaya yüz tutmuş tatların canlandığı, dayanışma kültürünün devam etmesi adına düzenlediğimiz bu şenliğimize bekliyoruz” dedi.

Demirel, bu yıl yapılacak şenlikte keşkeğin yanında Ovakent halkının yapacağı yaprak sarma, saç pidesi, dibile tatlısı, yumurta tatlısı, kalbura bastı gibi yöresel yemekler ile Keskinel Kebab’ın yapacağı Ödemiş köftesinin de bulunacağını belirtti.

Kaynak: İHA