''Devlet tiyatrodan hiçbir zaman elini çekemez''

Tiyatro sanatçısı Volkan Severcan, Devlet ve Şehir Tiyatrolarının özelleştirilmesi tartışmalarıyla ilgili olarak, ''Devlet tiyatrodan hiçbir zaman elini çekemez'' dedi.

Valiliğin yürüttüğü ''Siirt Okuyor Kampanyası''na destek vermek amacıyla Siirt'e gelen tiyatro sanatçıları Ayşen Gruda ve Volkan Severcan bir restoranda basın toplantısı düzenledi.

Severcan, Siirt'e ilk defa geldiklerini ve gördükleri sıcak ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kültür sanat etkinliklerinin yurdun dört bir tarafına eşit olarak götürülmesi gerektiğine işaret eden Severcan, Şehir Tiyatrolarının köklü bir geçmişe sahip olduğunu bildirdi.

Şehir ve Devlet Tiyatrolarının yapısında ciddi bir problemler olduğunu ifade eden Severcan, şöyle dedi:

''Ama sanatın toplumdan uzaklaştırıldığı bir dönemde devletin ve sanatçıların arasında duvar örülüyor olması veya bunun spekülatif bir şey olmasını külliyen bir provokasyon olarak görüyorum. O yüzden bunları medeni insanların oturup doğru şekilde çözeceği şeyler olarak görüyorum. Çok fazla provoke ediliyor. Bu fırtınanın çok kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Ne sanatçıların idareye ne de idarenin repertuvara karışması doğru değildir. Bu sorun çok kısa zamanda çözülecektir. Devlet tiyatrodan hiçbir zaman elini çekemez.''

Sanatçı Ayşen Gruda da, tansiyonun düşmesi ve suların durulması gerektiğini anlatarak, mutlaka orta bir yol bulunacağını söyledi.

Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş da sanatçılara kampanyalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Halk Eğitim Merkezi'nde Volkan Severcan, Ayşen Gruda, Melda Gür ve Sefa Zengin'in oynadıkları, Sam Bobrick tarafından yazılan ve Bora Severcan tarafından çevirisi yapılan ''Bavul'' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek .
Kaynak: AA