Batum – İzmir Dostluğu Büyüyor

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) Gürcistan - Batum ve Doğu Karadeniz İş ve İnceleme Gezisi’nin ilk gününde Gürcistan - Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze, İZTO heyeti onuruna bir akşam yemeği verdi.

Batum – İzmir Dostluğu Büyüyor
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , Meclis Başkanı Selami Özpoyraz , Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Pamuk , Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Nardalı Tokuş ve İTO Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Gürcistan Türk Yatırımcıları Derneği Başkanı Cemal Bilgin Güllüoğlu , Türkiye’nin Gürcistan Başkonsolosu Engin Arkına , Acara Milletvekili Anzar Balkvadze’nin katıldığı yemekte konuşan Devlet Başkanı Varshalomidze , İZTO heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi .

Varshalomidze , “İlişkilerimiz 3 yıl önce başladı .

Bu ziyaretiniz de onun devamıdır . Bugün dost olarak geçmişten gelen iyi anılarla bir aradayız . İşadamlarını burada görmekten çok mutluyuz . Bu tip görüşmeler iki ülkenin dostluğunun gelişimi için çok önemli” dedi .

25 yıl önce iki ülke arasında son derece soğuk ilişkiler olduğunu hatırlatan Varshalomidze , “25 sene önce Sovyetler Birliği vardı ve düşmandık . Bugün ise aramızda pasaportsuz seyahat ediyoruz . Bunlar basit ilişkiler değil . Kişiler bunu bu hale getiriyor . Sizler bunu bu hale getiriyorsunuz” dedi .

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , Varshalomidze’yi kısa süre önce tanıdığını belirterek , “Pek çok ülke de pek çok kişi ile iş yaptım , bakanlar devlet başkanları tanıdım . Ama Levan kadar hızlısını ve başarılısını görmedim . Burası 3 yıl önce geldiğimizde gri bir kentti , şimdi her yer ışıl ışıl . Levan çok başarılı ve devamlı proje üretiyor” diye konuştu .

Demirtaş , kalabalık bir heyet ile Batum’a geldiklerini belirterek , gezinin iki ülke ilişkilerinin gelişimine büyük katkı yapacağına inandığını söyledi .

Gürcistan - Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , daha sonra İzmir - Batum ve Türkiye - Gürcistan dostluğuna kadeh kaldırdı . Yemekte sergilenen Gürcü halk dansları gösterisi ile Acara Sahili’nde düzenlenen özel ses ve ışık oyunları büyük beğeni topladı . Gezinin ikinci gününde Türk ve Gürcü İşadamları Yönelik İş Forumu düzenlenecek , iki ülke işadamları ikili görüşmeler yapacak .
Kaynak: İHA