''Azizlikler'', ''Kanlı Nigar'' ve ''Küçük Kara Balık''

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, ''Azizlikler'', ''Kanlı Nigar'' ve ''Küçük Kara Balık'' adlı oyunlar sahnelenecek.

Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen İranlı yazar Samed Behrengi'nin ödüllü çocuk masalı ''Küçük Kara Balık'' Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan tarafından oyunlaştırıldı.

Dünyaya meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda Emre Demirci, Zuhal Lale, Ozan Çolak, Şayan Noyan, Çisem Erdoğan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor. Oyun, 8 Mayıs'ta saat 11.00'da Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Aziz Nesin'in öykü, şiir, masal, taşlama ve köşe yazılarından Genco Erkal'ın sahneye uyarladığı ''Azizlikler'' oyununda, Özlem Akdoğan, Hakkı Kuş, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan ve İsmail Dündar rol alıyor. Oyun, yarın ve 9-10 Mayıs'ta Tepebaşı Sahnesi'nde saat 20.00'da izlenebilinecek.

Türk tiyatrosunun klasikleri arasında sayılan Sadık Şendil'in ''Kanlı Nigar'' adlı oyunun yönetmenliğini Münir Canar üstleniyor. Emre Basalak, Özlem Boyacı, Mahide Yumbul Cantürk, Murat Danacı, Mustafa Kılıkcı, Alp Sunaoğlu, Tolga Tümer, Elif Melda Yılmaz, Ercüment Yılmaz ve Pınar Bekaroğlu'nun rol aldığı oyun, 5 Mayıs'ta saat 20.00'da, 6 Mayıs'ta ise saat 18.00'da Sanat ve Kültür Sarayı'nda izlenime sunulacak .
Kaynak: AA