''6. Ulusal Genç Tema Kongresi'' Kütahya'da Yapılacak

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı'nın organize ettiği ''6. Ulusal Genç TEMA Kongresi'', 4-6 Mayıs'ta Kütahya'da yapılacak.

TEMA Vakfı Kütahya Temsilciliği Basın Sorumlusu Mustafa Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, kongrenin Dumlupınar Üniversitesi TEMA ve Çevrecilik Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini bildirdi.

''Gençlerin Gözüyle Genç TEMA, Toprak ve Sürdürülebilir Yaşam'' temalı etkinliğin, DPÜ'de 5 Mayıs'ta açılış konuşmalarının yapılamasıyla başlayacağını duyuran Uysal, şunları kaydetti:

''Kongre Hazırlama Komitesi, bir panel havasında kendi görüşlerini ortaya koyacak ve ortaya konulması gereken projeler konusunda sunumlarını gerçekleştirecek. Atölye çalışmalarına geçilerek takımlar oluşturacak. Her il Toprak ve Sürdürülebilir Yaşam konulu, kendi illeri hakkında bir sunum ve yazılı metin sunacak. Bu raporlar hazırlanırken, üniversitelerin ilgili fakülteleri ve ilgili hocalarından, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Orman ve Su İşleri Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, il belediyeleri, İl Devlet Su İşleri Müdürlükleri, Ziraat Odaları gibi kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak, her il kendi toprak yapısı hakkında rapor sunacak. İlin yapısı, erozyon, tarım, arazi durumu ve arazi kullanımı gibi konuların bulunacağı sunumlardaki veriler toplanarak, TEMA Vakfı tarafından basılı bir kitap haline getirilecek. 6 Mayıs'ta sonuç bildirgesi yapılarak toplantı sona erdirilecek.''

Uysal, kongreye yaklaşık 120 kişinin katılmasının beklendiğini ifade etti.

Kaynak: AA