Hollanda’dan sahneye gerçek bir yaşam öyküsü

'Serçe' her şeyini kaybetmiş, yersiz, yurtsuz, kimsesiz, meteliksiz hasta ve yaşlı bir balıkçı olarak Karaburun’un, Yeni Liman köyünde karaya vurmuştu.

Hollanda’dan sahneye gerçek bir yaşam öyküsü
Gerçek bir öykü bu…76 yaşındaki balıkçı Erol Serçe 'nin maceralarla geçen hayat hikayesi üzerine kurulmuş biraz hüzünlü, biraz kırık ama umutlu bir öykü… Gençlik yılları, yaşamın tesadüfleri, balıkçılıkla geçen hayatı, geçirdiği hastalıklar ve kör olma tehlikesi, küçük teknesiyle denizde atlattığı fırtınalar,

Ramazan davulu çalarken denize düşmesi, umutsuz aşklar, kadınlar ve tiyatro üzerine gerçek bir yaşam öyküsü…

İstanbullu Rum bir anne ve Karadenizli Rum bir babadan dünyaya gelen Erol Serçe, İstanbul 'da doğup büyür. Uzun yıllar İzmir 'de balıkçılık yapar. Türkiye 'nin değişik yerlerinde, kendi deyimiyle, onu sürükleyen 'ekmek teknesi ' nin peşinden gitmiştir. Nihayetinde, her şeyini kaybetmiş, yersiz, yurtsuz, kimsesiz, meteliksiz hasta ve yaşlı bir balıkçı olarak Karaburun 'un, Yeni Liman köyünde karaya vurmuştur. Theatre Rast 'ın yeni oyunu, “Serçe” adını ve öyküsünü buradan alıyor.

Kocaeli ve Şişli, Amsterdam ile kardeş şehirler
“Serçe”, Hollanda ve Türkiye ilişkilerinin 400. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye 'ye geliyor. Bu kapsamda Kocaeli ve Şişli, Amsterdam ile kardeş şehir seçildiler. Kocaeli, Gebze, Şişli, Karaburun ve Konak Belediyeleri tarafından desteklenen oyun, Erol Serçe ile yapılan röpotajların yanı sıra, oyuncularla birlikte yapılacak doğaçlamalarla süsleniyor. Prömiyerini 26 Mayıs Cumartesi günü Kocaeli Şehir Tiyatroları 'nda yapacak olan “Serçe” ardından Gebze, İstanbul, İzmir ve son olarak Erol Serçe 'nin son limanı Karaburun 'da sahnelenecek.

Hollanda’dan sahneye gerçek bir yaşam öyküsü

Yazan ve Yöneten: Şaban Ol
Oyuncular: Murat Toker, Ergun Şimşek, Sinan Cihangir
Beste: Selim Doğru
Müzisyenler: Ramazan Sesler, Selahattin Koçan
Sahne tasarımı: Bülent Evren
Işık tasarımı: Dirk Blom
Yönetmen yardımcısı: Dieuwertje Stienstra

Türkiye turne tarihleri:
28 Mayıs Pazartesi: Gölcük
29 Mayıs Salı : Gebze
31 Mayıs Perşembe ve 1 Haziran Cuma: Şişli Black Out Sahnesi,
6 Haziran Çarşamba, 7 Haziran Perşembe ve 8 Haziran Cuma: İzmir Prof.Dr.Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu
9 Haziran Cumartesi, 10 Haziran Pazar ve 11 Haziran Pazartesi: Karaburun