Koçarlı 8. Çam Fıstığı Festivali Başladı

Koçarlı 8. Çam Fıstığı Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Festivalin açılışı nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşüne, Aydın Valisi Vali Kerem Al, Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erman Denk, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Şen, ilçe caddelerinde düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, festivalin her yıl biraz daha amacına ulaştığını ifade ederek, ilk günden bu yana baktıklarında çam fıstığı üreticilerinin çok daha ileride olduğunu gördüğünü söyledi.

Şen, ''Biz bu çam fıstığı festivalini düzenlediğimiz zaman birçok insanımız fıstık çamının ne olduğunu öğrenemeden buradan ayrılıyorlardı. Biz Türkiye'de çam fıstığı ürününün Koçarlı'da yetiştiğini gösterdik. Bu, Koçarlı için bir marka oluşturdu. Bunun için çok mutluyuz'' dedi.

Kaymakam Ferhat Kurtoğlu da ilçenin eşsiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, bu güzellikleri tanıtmanın, Koçarlı ekonomisine katkıyı artırmanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti.

Festival açılış töreninde davetlilere keşkek ikram edildi .
Kaynak: AA