Elazığ'da Türkçe Olimpiyatları Hazırlıkları

Bu yıl 10’ncusu düzenlenecek olan 'Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Elazığ programı, düzenlenen toplantıyla açıklandı.

Elazığ'da Türkçe Olimpiyatları Hazırlıkları
Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen program tanıtım toplantısına Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Hayat-Der Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Demirbağ katıldı.

Toplantıda bir açıklama yapan Vali Erol, 10'uncusu düzenlenecek olan 'Türkçe Olimpiyatları’na Elazığ’ın ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Erol, "Yurt dışından gelecek katılımcıları şehrimizde en iyi şekilde ağırlayacağız. Elazığ’da bu tür bir etkinliğin yapılması şehrimizin tanıtımı için oldukça önemlidir. Elazığlı bütün misafirperverliğini gösterecek ve bu şölen oldukça güzel geçecektir. Bu etkinliği düzenleyen Hayat-Der yetkililerine, Belediye Başkanlığı'na şükranlarımı sunuyorum. Elazığlıların unutamayacakları bir program olacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Türkçe Olimpiyatları’nı heyecanla bekliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi 31 Mayıs Perşembe günü Atatürk Stadyumu’na davet ediyoruz" dedi

10. Türkçe Olimpiyatları'nın Elazığ‘da gerçekleşmesinin ilin tanıtımı için de oldukça önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, tüm imkanları ile bu programı desteklediklerini söyledi.

Başkan Selmanoğlu, "Elazığ’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bununla birlikte milli ve manevi kültürümüzün yanında yerel kültürümüzün de tüm dünyaya yansıtılacağı bir etkinliğe en iyi şekilde ev sahipliği yapmak ve bu tarihi avantajı şehrimizin tanıtımı için büyük bir fırsata dönüştürmek için bugün siz paydaşlarımızla birlikteyiz. Son yıllarda hepinizin çok yakından takip ettiği ve ülkemizi dış dünyaya açan, saygınlığımıza saygınlık katan, Türkçe'nin dünya üzerinde en çok konuşulan bir dil olma yönünde zemin hazırlayan bir etkinlik var. Yüreğinde Türkiye ve Türkçe sevdası taşıyan, ülkesine hizmeti büyük bir ibadet, aşk ve şevkle yürüten gönül erenleri tarafından 10 yıldan beri büyük bir özveriyle gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl kültürün başkenti olduğunu her fırsatta dile getirdiğimiz Elazığ şehrimizde ilk kez ev sahipliği yapmış olacak. 'İnsanlık için el ele’ sloganıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları, bildiğiniz gibi 30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında 41 ilde yapılacak etkinliklerle gerçekleştirilmiş olacak. 10. Türkçe Olimpiyatları’nda yarışmak için bu yıl 5 kıtadan 135 ülkeden toplam bin 500 öğrenci gelecek. Başta İstanbul, Ankara ve Elazığ olmak üzere birçok ilde 10. yıla özel muhteşem gösteri ve performanslar yine Türkçe sevdalılarına bayram yaşatacak” şeklinde konuştu

Hayat-Der Başkan Yardımcısı Dr. Erhan Demirbağ da, dünyada bir benzeri olmayan, Türkiye’nin gururu olan 'Türkçe Olimpiyatları' programının Elazığ’da yapılmasının büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Demirbağ, "İlk olarak 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrenci ile başlayan Türkçe Olimpiyatları her geçen yıl artan katılımlarla devam etmektedir. Geçen yıl 130 ülkeden 1000 öğrenci ile etkinlikler gerçekleştirilirken bu yıl katılan ülke sayısı 135’e, öğrenci sayısı da bin 500’e ulaşmıştır. Bu gençler 30 Mayıs-14 Haziran tarihleri arasında ülkemizde “İnsanlık için el ele” sloganıyla 41 ilde etkinliklerini sunacaklardır” diye konuştu.

Kaynak: İHA